Ajuntament / Educació / Joventut

Es destinaran 240 mil euros en ajuts perquè cap infant es quedi sense casals

16/06/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament incrementa els recursos econòmics, tècnics i materials perquè tots els infants de Sant Cugat puguin fer casals d’estiu

Es destinaran 240.000 euros en ajuts per facilitar l’accés de les famílies a les activitats de lleure

L’Ajuntament, la Coordinadora d’AFA i entitats esportives i de lleure uneixen esforços per oferir un ampli programa de propostes

Sant Cugat disposarà aquest estiu d’una àmplia oferta de casals per als infants i joves de la ciutat. Els àmbits d’Educació, Cultura, Esports, Joventut, Serveis Socials i Ciutadania de l’Ajuntament i la coordinadora d’AFES i diverses entitats esportives i de lleure han aplegat esforços per fer possible que els nens i nenes puguin triar entre un extens programa d’activitats durant els mesos de juny, juliol i agost.

Tot això ha fet que Sant Cugat disposi d’una àmplia oferta:

  • Campus OMET

Els campus esportius municipals ofereixen 10 modalitats per a nens i nenes de P3 a segon de Batxillerat: Motrijoc, Iniciació esportiva, Diveresport, Pre-Joves, Multiesportiva per a joves, Hípica i Natura, Atletisme, Hip Hop i casals de Setembre.

http://www.omet.santcugat.cat/

  • Casals d’Estiu de la coordinadora d’AFES

Les AFES de les 12 escoles públiques s’han unit per proposar uns casals amb prop de 500 activitats (robòtica, circ, anglès, dansa, teatre, bàsquet, ball de bastons…) per a nens i nens de primària que compten amb la coordinació de Paidós i amb la col·laboració d’entitats de la ciutat.

http://estiu2020.escolessantcugat.cat/

  • Oferta diversa

Clubs de bàsquet, futbol, voleibol, rugbi, La Unió, el Club Muntanyenc, el Casalet Infantil de les Planes, els Espais Joves de les Planes i la Floresta, l’Ohficina Jove i empreses i entitats culturals i artístiques ofereixen campus, tallers i casals.

Donades les conseqüències de la Covid-19, que ha obligat a tancar els centres escolars, esportius, culturals i de lleure molt abans del previst, l’Ajuntament ha activat diferents mecanismes per garantir que els infants i els joves puguin recuperar part de l’activitat física, social i cultural que no han pogut fer durant aquest mesos. D’aquesta manera, s’ha impulsat la coordinació entre els diferents departaments i serveis municipals per abordar les diferents necessitats en cada àmbit.

Cap infant ni adolescent sense casals

Perquè ningú no es quedi sense poder gaudir dels casals, l’Ajuntament ha reservat una dotació de 240.000 euros en ajuts econòmics a les famílies per fer front a pagament del cost de la activitat. Els ajuts van dirigits als infants i adolescents nascuts entre l’any 2004 i el 2016, empadronats i residents a Sant Cugat que participin en activitats d’estiu organitzades a la ciutat. La convocatòria d’ajuts es publicarà al BOP i a la pàgina web municipal. Els ajuts es poden sol·licitar a partir d’avui i fins al 30 de juny a la seu electrònica de l’Ajuntament (https://seu.santcugat.cat/seu/ProcedimientoTabs.aspx?tab=1&idProc=266&idnct=1172&x=tSqqby5VEpMtQnxCEHLldw ) i a l’OAC (amb cita prèvia).

En aquest sentit, també s’ha assumit més que mai el paper facilitador de l’Ajuntament perquè altres organitzacions, com la Coordinadora d’AFA, i entitats i empreses de la ciutat puguin completar l’oferta de casals municipals amb totes les garanties que exigeix la nova situació derivada de l’estat d’alarma.

Suport municipal a les entitats

Al marge de l’acompanyament tècnic, les entitats i empreses organitzadores d’activitats també rebran suport en:

  • Cessió espais municipals (neteja, consergeries, serveis de logística i brigada,…)
  • Material de desinfecció i higiene a totes les instal·lacions municipals i escoles on es desenvolupin les activitats. S’ha fet una compra inicial per valor de 10.000€.
  • Facilitar i coordinar l’ús d’espais de la via pública per activitats a l’aire lliure
  • Facilitar l’accés a activitats culturals i d’oci de la ciutat (museus, piscines, etc…) El Museu destinarà 1.080€ a activitats per als casals de les escoles, Casa Aymat ha proposat reptes artístics, des de l’Ohficina Jove una gimcana de coneixement de l’equipament i els seus recursos per als alumnes de 6è de primària i des del Teatre visites guiades.
  • Ajuts econòmics per fer front al sobre cost de les despeses de contractació derivades de les mesures de seguretat i higiene (120.000€)
  • Ajuts a les entitats per a la contractació de monitors de suport per infants amb discapacitat. Per facilitar i promoure que els infants amb discapacitat puguin participar de manera normalitzada de les activitats d’estiu, l’Ajuntament de Sant Cugat publicarà una convocatòria per subvencionar les AFA (Associació de Famílies) del municipi, organitzadores d’activitats extraescolars, que contractin monitors de suport per a infants amb discapacitat.