Ciutat / Innovació

WIFI4EU: Sant Cugat habilita 9 punts d’accés gratuït a internet d’alta velocitat

20/01/2021
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat habilita nou punts d’accés wifi perquè la ciutadania tingui accés gratuït a internet a través una xarxa de dades d’alta velocitat

La iniciativa forma part de la primera fase del projecte WIFI4EU, que permetrà connectar-se a internet a través de la xarxa wifi des de qualsevol punt del territori europeu

Sant Cugat és un dels municipis europeus escollits per impulsar el projecte WIFI4EU. Es tracta d’una iniciativa que permetrà a la ciutadania connectar-se a la xarxa wifi d’alta velocitat (30Mbps) WIFI4EU, des de qualsevol punt d’Europa. Aquest projecte consta de dues fases: la primera, que es redueix l’àmbit d’actuació als municipis, en la que es troba actualment; i la segona, que ja abraçarà l’àmbit europeu, i que s’implementarà els mesos vinents.

Sant Cugat ja ha instal·lat antenes, en nou espais de la ciutat, gràcies a la subvenció de 15.000 euros que ha rebut de la Unió Europea.

– Plaça Octavià
– Plaça de l’Om
– Plaça Augusta
– Plaça 1 Octubre
– Plaça de la Vila
– Plaça Barcelona
– Plaça Lluís Millet
– Mirasol
– Can Vernet

Aquestes infraestructures permeten als ciutadans i ciutadanes accedir a un portal captiu que, a través d’un control de credencials, donarà accés al servei wifi d’alta velocitat a les persones usuàries durant un temps limita per connexió (sistema similar al que podem trobar als aeroports).
L’objectiu final del projecte europeu és que qualsevol ciutadà pugui connectar-se a internet de manera gratuïta en tot el territori europeu sense haver de donar credencials cada vegada. D’aquesta manera es podrà navegar lliurement des de París, Sant Cugat, Roma o Berlín amb les mateixes credencials.

Com em connecto?

L’alta de la connexió es realitzarà a través del mòbil, mitjançant un SMS que ens farà arribar un codi d’accés. En aquest link podreu trobar informació: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/wifi4eu-wifi-gratis-para-los-europeos

En les pròximes setmanes s’identificaran amb unes plaques de color blau i amb les sigles WIFI4EU (veure imatge adjunta) els punts de la ciutat on ja es pot gaudir d’aquest accés.