Innovació

L’Ajuntament i 9 empreses santcugatenques presentaran els seus projectes innovadors a l’Smart City Expo

11/12/2018
Comparteix aquesta notícia
Smart City Expo 2018

Enguany l’Ajuntament ha facilitat que petites i mitjanes empreses que treballen en el camp de les smart cities i la innovació social puguin ser presents en aquest congrés a través de l’estand municipal
L’objectiu és cooperar amb el sector empresarial de la ciutat i facilitar el desenvolupament d’aquests projectes innovadors

Sant Cugat serà present un any més a l’Smart City Expo&World Congres, la fira més important del sector de les ciutats intel·ligents a escala internacional. L’alcaldessa, Carmela Fortuny, inaugurarà l’estand municipal el proper dimarts 13 de novembre, a la tarda, al recinte firal Gran Via.
Amb l’objectiu d’impulsar dinàmiques col·laboratives amb empreses que treballen en el camp de les smart cities i la innovació social, enguany l’Ajuntament ha facilitat que petites i mitjanes empreses santcugatenques tinguin l’oportunitat de ser presents al Congrés a través de l’estand municipal. D’aquesta manera, l’Ajuntament pot ajudar a desenvolupar aquests projectes innovadors i contribuir al dinamisme econòmic de la ciutat.

En total l’Ajuntament ha cedit 6 espais expositius amb la possibilitat, per a cada una de les empreses, de fer una presentació pública del seu projecte a l’estand. També s’inclourà el projecte de l’empresa al catàleg oficial online del Congrés. Les 6 empreses que hi participaran són les següents: Veosat, Specialisterne, Venvirotech, Weandb i Creafutur.
D’altra banda, també s’ofereix a 3 empreses més la possibilitat d’accedir a l’exposició i fer una presentació del seu projecte a l’estand de l’Ajuntament sense disposar d’un espai propi. En aquest cas les empreses són: Eco Intelligent Growth, Loop Unique Companies i Tai Smart Factory.

L’Ajuntament va obrir el passat mes de setembre un procés selectiu públic per tal que les empreses interessades poguessin participar en l’estand municipal.

Els projectes municipals

D’altra banda, l’Ajuntament també aprofitarà la seva presència al Congrés per presentar els seus programes innovadors en el camp de les smart cities. Entre d’altres aspectes, en el camp de la innovació cultural s’explicarà el projecte Guia’m (en el qual dues persones amb la síndrome d’Asperger ofereixen visites guiades al Museu del Monestir) i el projecte Vi Lab (un nou centre d’interpretació a la ciutat que tindrà com a protagonista el vi).

Així mateix en el camp de la mobilitat sostenible, el gestió dels residus i l’eficiència energètica, s’exposaran projectes com el servei de Bus a demanda (posat en marxa al barri de can Barata), l’Ambiteca o diversos projecte d’eficiència energètica desenvolupats amb fons europeus.