Ajuntament / Educació / Innovació

Re-opportunity World guanya el programa d’emprenedoria Explorer

14/06/2019
Comparteix aquesta notícia

El projecte Re-opportunity World del Centre Explorer Sant Cugat PRUAB guanya un viatge a Silicon Valley i una estada gratuïta d’un any al Centre d’Emprenedoria BeBusiness_Vita 

  • Jordi Merlo, amb el seu projecte Re-opportunity World ha aconseguit una plaça per viatjar a San Francisco junt a 55 emprenedors més del programa Santander EXPLORER que impulsa Banco Santander, a través de Santander Universidades, amb la coordinació del CISE i el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat a través de la Fundació Sant Cugat Actiu, i el Parc de Recerca UAB.
  • El projecte Barcelona Pharma Standards ha guanyat el segon premi i Ciutatech el tercer. Ambdós han guanyat una estada de sis mesos al Centre d’Emprenedoria BeBusiness_Vita.
  • Arlet Oliveras, promotora de la idea PupilMe i Dídac Muñoz, Alberto Granados i Alberto Bozal , creadors de Ciutatech han resultat ser els finalistes pels premis Woman Explorer Award i Disruptive Technology Explorer Award, respectivament.

 La startup de reciclatge i reutilització en el mercat alimenatri, impulsada per  Jordi Merlo, ha estat escollida com la millor idea del centre Explorer Sant Cugat PRUAB i ha obtingut una plaça per viatjar a Silicon Valley junt als altres 55 millors joves emprenedors de la X edició del programa Explorer, el programa d’emprenedoria que promou Banco Santander a través de Santander Universidades i coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat a través de la Fundació Sant Cugat Actiu i el Parc de Recerca UAB.

Primer Premi

El jurat  ha seleccionat  el projecte de Jordi Merlo  com el millor del centre Explorer Sant Cugat PRUAB, espai en el qual, des de fa cinc mesos 20 participants han rebut formació, assessorament i mentoring per al desenvolupament dels seus models de negoci.

Re-opportunity World  pretén desenvolupar una empresa única en el sector del reciclatge i reutilització en el mercat alimentari.

 Segon Premi

Barcelona Pharma Standards, per la seva banda, és el projecte de Carlos Sánchez per fabricar línies de producció de medicaments essencials reduint els costos.

Tercer Premi

El projecte de Ciutatech, de Dídac Muñoz, Alberto Granados i Alberto Bozal  gira entorn una aplicació per saber en temps real l’ocupació d’espais i permetre una predicció instantània del grau d’ocupació d’un lloc en concret.

Finalistes Woman Explorer Award i Disruptive Technology Explorer Award

PupilMe, creat per Arlet Oliveras, ha merescut  la selecció com a finalista per al premi Explorer Dona Emprenedora, que patrocina la Fundació EY i que optarà a 20.000 euros, mentre que Ciutatech, premi de Explorer Sant Cugat PRUAB, ha estat finalista en la categoria Explorer d’innovació tecnològica disruptiva que impulsa INDRA i podrà optar a 3.000 euros per al desenvolupament del seu projecte i assessorament per part dels professionals d’Indraventures.

En el transcurs de l’acte la Regidora de Cultura, Promoció Econòmica i Ocupació, Sílvia Solanellas, ha fet èmfasi en que “Sant Cugat és centre d’innovació i tecnologia i ens encanta conèixer nous talents i que aquests talents estableixin la seva base aquí, on poden trobar moltes oportunitats”. En aquest sentit, s’ha agraït la col·laboració de l Parc de recerca de la UAB, Trade Center i la resta d’actors implicats.

El programa Explorer “Joves amb Idees” promou el talent jove, l’esperit emprenedor i la creació d’idees innovadores. En les seves IX edicions a Sant Cugat, l’Explorer ha potenciat els projectes de més de 180 persones emprenedores.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Sant Cugat i el Parc de Recerca UAB han impulsat plegats el programa Explorer “Joves amb idees”.

Oportunitats en la meca de la innovació

Jordi Merlo viatjarà el 31 d’octubre a Silicon Valley, California, junt a 55 joves emprenedors més, un per cada Explorer Space que el programa posseeix en tot Espanya, Argentina i Portugal, més el guanyador del ExplorerDay. L’agenda d’aquesta setmana d’immersió en el principal ecosistema de tecnologia i innovació del món inclou visites a empreses tecnològiques líders com Google, Facebook, Apple o Airbnb, masterclasses en universitats com Singularity University o Standford i contacte amb inversors.

L’objectiu d’aquesta experiència és inspirar i potenciar els joves emprenedors per accelerar el desenvolupament de les seves startups, proporcionant-los connexions per a la internacionalització dels seus projectes i la cerca de finançament. Alhora, es genera una comunitat de joves amb talent i altes capacitats que construeixen sinèrgies molt enriquidores pel seu futur professional.

Quan tornin, els 56 joves assistiran a la Ciutat Grup Santander de Boadilla del Monte on un jurat integrat per representants del Banc Santander, CISE i entitats col·laboradores seleccionaran els guanyadors globals de l’Explorer 2019. Els tres millors emprenedors rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) perquè puguin accelerar els seus projectes.

Sobre l’Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat és una ciutat que aposta pel coneixement i la innovació; és dinàmica i disposa d’un entorn empresarial interconnectat amb accés directe a les principals infraestructures del país.

Orientada als negocis, compta amb un parc empresarial de 3.346 empreses que generen més de 65.000 llocs de treball, destacant com a sectors d’activitat principals la salut i la farmàcia, les TIC, les assegurances i la banca.

A través de l’àrea de Promoció Econòmica es promou, s’impulsa i es facilita l’emprenedoria  oferint serveis d’informació i assessorament i programes de suport a les persones emprenedores. L’Ajuntament té com a objectiu que Sant Cugat s’identifiqui com un entorn propici per a l’emprenedoria i la innovació comptant amb la col·laboració dels diferents agents del municipi. Des de 2009 s’han creat més de 600 empreses que han comptat amb l’assessorament i suport de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa.

Sobre el Parc de Recerca UAB

El Parc de Recerca UAB (PRUAB) és una fundació sense ànim de lucre creada el 2007 per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA). La seva missió és impulsar i millorar les activitats de transferència de tecnologia i coneixements dels seus membres, promoure l’activitat emprenedora mitjançant la creació de noves empreses basades en la recerca i, en general, facilitar la interacció entre la recerca, el món empresarial i la societat.

Des de la seva creació, el PRUAB ha contribuït a impulsar nombrosos projectes emprenedors sorgits de l’activitat investigadora del campus de la UAB. Ha donat suport a més de 400 projectes emprenedors i ha  impulsat la creació de 108 empreses, amb un índex d’èxit de més del 80%. Aquestes empreses han generat aproximadament 950 nous llocs de treball, dels quals un 25% corresponen a perfils altament qualificats.

Sobre Santander Universidades i CISE

 El Banco Santander és el únic banc europeu inclòs en el ranking “Change the World” 2018 de les empreses que estan contribuint a millorar el món (revista Fortune) pel seu impacte positiu en la societat, entre altres criteris. El seu ferm compromís amb l’Educació Superior, que materialitza a través de Santander Universitats, també la distingeix com empresa que més inverteix en Educació en el món (Informe Varkey / UNESCO / Fortune 500) amb més de 1.200 acords de col·laboració amb universitats i institucions de més de 20 països, més de 1.700 milions d’euros destinats a iniciatives acadèmiques des de 2002 i més de 73.000 beques i ajuts universitaris concedits l’any 2018.

CISE (Centro Internacional Santander Emprendimiento) és un centre que fomenta l’esperit emprenedor i impulsa la generació de startups en tot el país i, amb el suport de Banco Santander, la Universidad de Cantabria i el Govern de Cantabria, desenvolupa múltiples programes que estimulen la creativitat de les persones, la creació d’empreses i promou la innovació.