Habitatge

L’OLH ofereix un nou servei d’assessorament jurídic en matèria d’habitatge

09/03/2023
Comparteix aquesta notícia

L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) suma un nou servei d’atenció al ciutadà. Es tracta d’un assessorament jurídic gratuït que atendrà dubtes i consultes en l’àmbit de l’habitatge tant de persones llogateres com propietàries, especialment sobre aspectes com arrendaments urbans, propietats horitzontals, compra-venda d’habitatges….

El nou servei s’ha plantejat com un espai on la ciutadania puguin tenir la seguretat de rebre una informació veraç gràcies a l’assessorament d’una persona llicenciada en dret i amb coneixements específics en habitatge. Aquest assessorament serà personalitzat però no inclourà aspectes específics com la redacció d’escrits o d’acords.

La seva posada en marxa arriba després de detectar que l’actual Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) no resolia els dubtes més genèrics en matèria d’habitatge (cal recordar que el SIDH està especialitzat en atendre persones amb una demanda de desnonament d’un habitatge d’un gran tenidor). L’objectiu ha estat, per tant, crear un nou servei que sigui capaç d’atendre més consultes de la ciutadania.

Per sol·licitar-lo, caldrà demanar cita prèvia mitjançant el web promusa.cat o al telèfon 93 589 17 32. Començarà a funcionar a partir del 10 de març.

Aquest nou servei és possible gràcies a un conveni entre Promusa i el Col·legi d’Advocats de Terrassa signat el passat mes de gener pel gerent de Promusa, Jordi Núñez, i la degana d’aquest col·legi d’advocats, Carme Oriol.

 Francesc Duch, tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge: “Volem donar més i millor servei per ajudar a resoldre dubtes concrets sobre l’habitatge. És una manera, també, de garantir els drets de la ciutadania i prevenir qualsevol tipus d’abús al mercat immobiliari. Volem agrair la col·laboració del Col·legi d’Advocats de Terrassa per fer-ho possible”.