Ajuntament / Habitatge

L’Ajuntament lliura els pisos de lloguer protegit per a gent gran de l’av. Rius i Taulet

08/03/2019
Comparteix aquesta notícia

Aquesta tarda s’han lliurat els nous habitatges protegits per a gent gran que l’Ajuntament –a través de Promusa- ha construït a l’avinguda Rius i Taulet 8-12. Aquesta promoció inclou:

  • 32 pisos per a gent gran: 30 d’un dormitori (un d’ells adaptat per a persones amb mobilitat reduïda) i 2 de dos dormitoris.
  • 7 habitatges per a la taula d’Emergències Socials: 2 pisos de dos dormitoris i 5 pisos de 3 dormitoris.
  • 5 locals comercials a la planta baixa
  • Aparcament soterrat amb capacitat per a 82 cotxes i 18 motos.

Amb aquesta promoció d’habitatge públic també es dinamitza i es genera un nou espai comercial i de convivència al centre de Sant Cugat, en un solar ocupat durant molts anys per una benzinera.

Pensant en les necessitats de les persones grans

Tots els pisos de la nova promoció estan adaptats i dissenyats tenint en compte les recomanacions d’un estudi sobre necessitats de la gent gran que s’ha fet amb el Centre de Vida Independent, Progress i l’ETSAV.

En aquest sentit, s’inclouen millores com els paviments antilliscants, la supressió de tots els ressalts, la col·locació de lleixes enlloc d’armaris alts a la cuina o la col·locació dels endolls més amunt del què és habitual, entre d’altres.

Màxima qualificació energètica

La construcció també incorpora sistemes energètics i d’aïllament i ventilació que permeten atorgar a l’edifici una qualificació energètica A en fase de projecte. És la primera promoció de Promusa que obté la màxima qualificació energètica.

Concretament, el nou edifici per a gent gran disposa d’un sistema de captació geotèrmica i un suport de plaques solars tèrmiques que subministraran prop del 70% de l’energia necessària per a la producció d’aigua calenta i per als sistemes de calefacció i refrigeració. També compta amb mitjans de ventilació i un bon aïllament tèrmic de les façanes i la coberta.

Objectiu: facilitar l’accés a l’habitatge

Aquesta promoció d’habitatge social s’emmarca en el Pla Estratègic de l’Habitatge i en el Pla d’Acció Promusa 2030, que preveu construir 1087 pisos de lloguer protegit en els propers anys amb l’objectiu de facilitar als santcugatencs i santcugatenques l’accés a l’habitatge.

Des de la seva creació l’any 1989, l’empresa municipal Promusa ha construït 1.763 pisos protegits a Sant Cugat: 1.265 en règim de venda i 498 en règim de lloguer (+9 habitatges que s’han adquirit per destinar-los a lloguer protegit).