Habitatge / Medi ambient / Territori

L’Ajuntament acull l’exposició ReHabilitem amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els beneficis de la rehabilitació

28/03/2023
Comparteix aquesta notícia

Fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis entre els ciutadans, així com explicar i difondre els avantatges de mantenir els habitatges i adaptar-los a les necessitats actuals de confort i estalvi energètic. Aquest és l’objectiu de l’exposició ReHabilitem, coorganitzada a Sant Cugat per Promusa i la Diputació de Barcelona.

 

El tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha inaugurat aquest migdia la mostra, que es pot veure a l’Espai Àgora de l’Ajuntament fins el 3 de maig. L’acte d’inauguració ha comptat amb la participació de David Mongil, Cap de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, que ha fet la presentació tècnica de l’exposició. Seguidament, s’ha celebrat un taula informativa sobre els ajuts Next Generation, que ha comptat amb la participació d’Eva Bonet, coordinadora de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Barcelona, i d’Alberto López, coordinador de l’Escola Sert del Col·legi d’Arquitectes de

Catalunya.

 

ReHabilitem es una exposició sensorial i interactiva amb la qual es vol acostar la cultura de la rehabilitació a la ciutadania. La mostra interpel·la el visitant amb preguntes com què és i per què rehabilitar. A més també resol qüestions relacionades amb el procediment que s’ha de fer per rehabilitar i els ajuts que hi ha disponibles per fer-ho, especialment els del fons Next Generation.

 

Així, el contingut de l’exposició se centra a explicar la forma d’ajudar els ciutadans a superar les barreres percebudes pel que fa a la burocràcia existent a l’hora d’implicar-se en un projecte de rehabilitació, amb missatges positius i informació clara i accessible de com rebre aquest ajut i suport per part dels professionals del sector i de les administracions públiques.