Esports

Sant Cugat, seu del Campionat Intercontinental d’hoquei patins dels World Roller Games 2019

26/06/2019
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat acollirà per primera vegada a la seva història una competició internacional d’hoquei patins. Es tracta del Campionat Intercontinental, que es disputarà al PAV 2 de la Zona Esportiva Municipal (ZEM) de la rambla del Celler del 7 al 13 de juliol. Sant Cugat acollirà aquesta competició perquè és una de les subseus dels World Roller Games 2019 que a partir del 4 de juliol es disputaran a Barcelona.

La presentació d’aquesta competició a Sant Cugat ha tingut lloc aquesta tarda a la sala de plens i ha comptat amb la presència de la regidora Gemma Aristoy; el responsable d’Acció Territorial de l’esport de la Generalitat, Santi Siquier; els presidents de les federacions catalana i espanyol d’hoquei patins, Ramon Basiana i Carmelo Paniagua; i la directora d’Esports dels World Roller Games, Maria Moltó.

Les seleccions que participaran al Campionat Intercontinental són:

  • Campionat Intercontinental sènior masculí (7-13 juliol)

Equips participants: Alemanya, Brasil, Andorra, Gran Bretanya, Suïssa, Austràlia, Moçambic i Egipte.

  • Campionat Intercontinental sènior femení (7-13 juliol)

Equips participants: Colòmbia, Estats Units, Índia, Egipte, Japó, Gran Bretanya i R.P. Xina.

El dia 6 de juliol hi haurà les sessions d’entrenament de les seleccions i els partits es jugaran del 7 al 13 de juliol. La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc a les 23:30 hores del dissabte 13 de juliol (ADJUNTEM Calendari competició Sant Cugat).

L’accés al PAV2 serà gratuït per veure la competició. L’aforament serà limitat.

“Sant Cugat acull amb els braços ben oberts la celebració d’una competició esportiva de primer nivell internacional”, ha remarcat Gemma Aristoy. “Estem molt satisfets, per a Sant Cugat és una oportunitat”. Aristoy també ha agraït el suport de l’Hoquei Patí Sant Cugat per a l’organització d’aquesta competició a la ciutat.

Millores al PAV 2 de Sant Cugat

L’Ajuntament ha dut a terme en el darrer mes un conjunt d’actuacions de millora a aquesta instal·lació esportiva municipal. Les actuacions han servit per millorar i adaptar el pavelló per acollir partits d’OK Lliga (cal recordar que aquesta temporada el Patí Hoquei Sant Cugat Masculí ha jugat en aquesta categoria i que la temporada vinent ho farà l’equip femení). D’aquesta manera, per tant, el pavelló també pot acollir competicions internacionals.

Les actuacions principals que s’han dut a terme són:

  • Canvi de la il·luminació de la pista: de llum halògena a led. S’han augmentat els lux per aconseguir la potència necessària pels requisits federatius. També s’ha reduït el consum de la il·luminació del PAV 2. Inversió 66.000€
  • Canvi de la tanca perimetral de la pista. Inversió 55.600€
  • Adequació i canvi de posició del marcador. Inversió de 2.000€

Els World Roller Games Barcelona 2019

Barcelona viurà del 4 al 14 de juliol de 2019 el més gran esdeveniment mundial que agrupa els campionats del món de totes les disciplines de roller sports.

Al llarg d’onze intensos dies de competició, els World Roller Games veuran en acció més de 4.000 atletes, els grans noms propis dels esports de roda petita.

Els WRG coronaran els millors del món d’onze disciplines tan dispars com Alpí, Artístic, Roller Freestyle, Descens, Inline Freestyle, Hoquei Línia, Hoquei Patins, Roller Derby, Scooter, Velocitat i Skateboard.

Els World Roller Games 2019 se celebraran en 13 seus repartides en 5 ciutats (Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Mollet del Vallès).