Esports

El Rosetó del Monestir, protagonista de la samarreta oficial de La Cursa de RAC1 a Sant Cugat

21/09/2022
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha rebut aquest migdia la samarreta oficial de La Cursa de RAC1 de mans de Jaume Peral, director de l’emissora nacional. L’acte s’ha celebrat a la Llotgeta del Monestir, davant del Rosetó, element patrimonial de la ciutat que s’ha escollit per il·lustrar la samarreta.  El Rosetó és una de les grans contribucions del gòtic a la història de l’arquitectura occidental, sent un dels tres més grans conservats a Catalunya. Inspirat en el transsepte sud de la catedral de Notre-Dame de París, s’acaba el 1337.

La Cursa de RAC1, amb el suport de l’Ajuntament, se celebrarà el diumenge 16 d’octubre amb recorregut circular de 5 km i passarà pels llocs més emblemàtics de Sant Cugat com el Monestir, edificis modernistes, el Mercat Vell, el Teatre-Auditori o el Golf centenari. Serà la 7a edició i la primera que se celebra al Vallès. L’organitzadora, RAC1, es marca l’objectiu com a cada edició d’assolir 5.000 corredores i corredors,  que és el màxim que permet la cursa.

L’alcaldessa Mireia Ingla i el director de RAC1 Jaume Peral donaran el tret de sortida a la cursa a les 9.30 h. Com sempre, La Cursa de RAC1 serà una gran festa de la ràdio i l’esport. A més, el “Via lliure”, de Xavi Bundó, s’emetrà en directe des de la plaça del Teatre-Auditori, punt neuràlgic de la cursa, amb la col·laboració d’editors i convidats de la ràdio i actuacions musicals.

Les inscripcions es poder fer a www.lacursaderac1.cat, on hi ha tota la informació de la cursa.

Mireia Ingla, alcaldessa: “El rosetó del Monestir és un dels trets més distintius de Sant Cugat i un símbol del patrimoni arquitectònic de la ciutat. És un orgull, per tant, que aquest element tan present en el nostre imaginari col·lectiu llueixi a la samarreta de La Cursa de RAC 1. Estic convençuda que el 16 d’octubre viurem una festa de l’esport als nostres carrers.”

Jaume Peral, director de RAC1: “Estem molt contents de poder recuperar la normalitat de La cursa de RAC1 a Sant Cugat, després de la pandèmia. L’objectiu d’aquest any és fer rècord de participació a la ciutat. A Sant Cugat i el Vallès Occidental en general hi ha molta tradició de fer esport, de córrer. El 16 d’octubre, volem tenyir la ciutat de Sant Cugat de vermell, per això animo tothom a que s’hi inscrigui perquè serà un gran dia d’esport i ràdio”

La presentació de la samarreta també ha comptat amb el tinent  d’alcaldia de Presidència,  Pere Soler; el regidor d’Esports, Francesc Carol; el director de l’Hospital Universitari General de Catalunya, Xavier Mate; i el gerent de Sorea, Josep Montserrat, patrocinadors de la cursa.