Ciutat / Esports

El Cros de Sant Cugat celebra el seu 25è aniversari

04/10/2023
Comparteix aquesta notícia

El Cros de Sant Cugat celebra el seu 25è aniversari

La 25a edició tindrà lloc el pròxim 12 de novembre al parc de la Pollancreda

Prop de 70.000 atletes han participat en les vint-i-quatre edicions anteriors de la cursa

Enguany, la ciutadania podrà enviar fotos històriques del Cros per elaborar una exposició commemorativa

El Cros de Sant Cugat, organitzat per l’Ajuntament a través de l’OMET (Oficina Municipal d’Esports per a tothom), celebrarà la seva 25ena edició el pròxim diumenge, 12 de novembre, al parc de la Pollancreda. Per commemorar l’efemèride, l’organització ha preparat algunes sorpreses, com una exposició retrospectiva amb fotografies històriques de la cursa. La mostra comptarà amb imatges del fons municipal i, també, amb instantànies aportades per santcugatencs i santcugatenques. Per participar-hi cal enviar les fotografies abans del 20 d’octubre a:

• Correu: omet@teampartners.net
• Whatsapp: 650923011
• Instagram: @ometsantcugat

23 ANYS D’HISTÒRIA I 25 EDICIONS

El primer Cros es va celebrar el 13 de febrer de l’any 2000. Des de llavors s’han celebrat 24 edicions en les quals hi han participat 69.907 atletes. L’edició més multitudinària va ser la de 2016, amb un total de 4.185 corredors i corredores. La cursa, ha comptat, en aquest quart de segle, amb la col·laboració del Club Muntanyenc i la Unió Ciclista Sant Cugat, i la participació d’una trentena de centres educatius i sis entitats solidàries (Càrites, ASDI, SCAPS, Associació Parkinson Sant Cugat, Amics de la Gent Gran i Gilgal Solidari)

LA CURSA

En total es disputaran 18 curses, segons les categories, amb distàncies que van des dels 470 m fins als 1.800 m. Es poden consultar els horaris i distàncies en aquest enllaç: https://omet.santcugat.cat/

Les inscripcions són gratuïtes excepte en la categoria popular, que serà de 3 €. La recaptació es destinarà a l’entitat solidària convidada d’enguany: ‘Assadega’m’ (Associació de Grups d’Ajuda Mútua per a la Superació de l’Ansietat i la Depressió), que instal·larà una carpa divulgativa al parc de la Pollancreda durant tota la jornada on es podrà conèixer la seva tasca i fer donacions.

Les inscripcions es faran en línia a través de l’enllaç habilitat a la pàgina web de l’OMET fins al dimarts 7 de novembre https://omet.santcugat.cat/

GUIA DEL 25È CROS

Enguany el CROS, disposarà d’un Punt informació, situat a la rambla del Celler (entrada del Parc), per tal de poder donar la benvinguda a les persones que participin així com al públic assistent. Les famílies que s’acostin al Parc de la Pollancreda podran gaudir enguany d’una zona FoodTruck.

L’Ajuntament també ha elaborat una guia per a resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir entre els participants i acompanyants:

• Inscripcions
• “Prepara’t pel cros” (entrenament)
• Com arribar?
• Plànol cros
• Dinàmica i novetats
• Horaris curses
• Dorsals i xips
• Cuidem el medi ambient
• Zona de serveis
• Consells participants

Aquesta guia està disponible a la pàgina web de l’OMET www.omet.santcugat.cat i s’enviarà per correu electrònic a totes les persones inscrites.

RESULTATS, CLASSIFICACIONS I PREMIS

Els resultats, classificatoris per a la final nacional escolar, es podran consultar a:

• www.omet.santcugat.cat (resultats provisionals on-line disponibles només acabar les curses).
• Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa
• www.santcugat.cat

Pel que fa a l’entrega de premis, es farà el divendres 17 de novembre a partir de les 18.30 a la plaça Barcelona. Hi haurà classificació total, però no es lliuraran premis per a les categories prebenjamí i benjamí.

El Cros compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, la secció d’atletisme del Club Muntanyenc, la Unió Ciclista Sant Cugat i alumnes voluntaris dels centres educatius de secundària de Sant Cugat i e patrocini d’Ametller Origen i Expocom.

Trobareu tota la informació a www.omet.santcugat.cat