Educació / Esports

El 8 de maig torna la Cursa d’Orientació Escolar

29/04/2022
Comparteix aquesta notícia

El proper 8 de maig se celebrarà al parc del Turó de Can Mates una nova edició de la Cursa d’Orientació Escolar de Sant Cugat

La prova organitzada per l’OMET, en què hi poden participar atletes nascuts fins al 2015, ha reunit més de mig miler de participants en les darreres edicions

El Parc del Turó de Can Mates serà l’escenari el pròxim diumenge, 8 de maig, de la 22ena edició de la Cursa d’Orientació Escolar de Sant Cugat. La prova, organitzada per l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET) s’ha anat consolidant amb el pas del temps i ha reunit una mitjana de 500 participants en les darreres 10 edicions, amb una participació rècord l’any 2014 amb més de 800 atletes.

Francesc Carol, regidor d’Esports: “Continuem apostant per l’esport escolar introduint i promocionant disciplines esportives com les curses d’orientació. Una activitat que permet als i les alumnes dels centres escolars viure una experiència saludable a l’aire lliure i en contacte amb la natura.” 

Durant la prova cada participant haurà de completar un itinerari, seguint unes fites i uns punts de control, en el menor temps possible. El recorregut d’enguany s’iniciarà a l’Escola Turó de Can Mates, a les 10h, transcorrerà per tot el límit del Parc del Turó Can Mates, per tornar novament fins a l’escola, que serà el punt final de la cursa. 

Les persones participants disposaran d’una targeta electrònica que hauran d’anar validant a les diferents fites, facilitant així les tasques d’organització. Tothom tindrà una hora de sortida predeterminada que es podrà consultar prèviament a l’OMET o a la seva pàgina web a partir del dimecres 4 de maig.

Hi poden participar atletes nascuts el 2015, en categoria prebenjamí, fins la categoria popular (nascuts a partir de 2002). Poden competir individualment o en parelles, i en la categoria més petita (2014-2015) poden anar acompanyats d’un adult. Aquesta categoria està  fora de competició i per tant no hi haurà ni classificació ni premis a qui guanyi.

Com l’edició anterior les persones en cadira de rodes tindran un circuit adaptat per tal que puguin gaudir d’aquest esport.

 

Inscripcions i serveis

Les inscripcions es poden fer  via on-line en l’enllaç següent: CURSA ORIENTACIÓ ESCOLAR 2022

O la pàgina web de l’OMET www.omet.santcugat.cat

Durant el matí, qui vulgui encara es podrà inscriure i participar però, per qüestions logístiques, no podrà optar a premi.

Durant la jornada s’habilitarà un aparcament de bicicletes controlat per l’organització per facilitar l’ús d’aquest transport sostenible  per arribar a l’activitat.