Ciutadania / Esports

El 10-N arriba el 21è Cros de Sant Cugat

15/10/2019
Comparteix aquesta notícia

El Cros de Sant Cugat torna el pròxim 10 de novembre amb la seva 21ena edició. Al Parc de la Pollancreda s’hi concentraran al voltant de 4.000 atletes que disputaran 18 curses repartides en vuit categories:

4 de prebenjamins (800 m), 4 de benjamins (975 m), 4 d’alevins (1.200 m), 2 d’infantils (1.655 m), 1 d’Special Cros (470 m), 1 de cadets (1.970 m), 1 de juvenils (2.990 m) i 1 de popular (5.540 m)

La cursa, que està oberta a totes i tots els atletes que hagin nascut a partir del 2013, tindrà un únic model de cursa. Es tracta de la “Sortida llançada”, una modalitat en què els corredors i corredores surten en grups mixtes de 4 o 5 i en intervals de 3 a 4 segons. Aquesta modalitat, que és més segura per a les categories inferiors, ja s’ha provat amb èxit en edicions anteriors.

Les inscripcions es poden fer fins al 5 de novembre a les 12h a través del web de l’OMET www.omet.santcugat.cat o entregant la butlleta de participació presencialment a les oficines de l’OMET (Passatge del Baró de Coubertin, 5 de 10 a 13h o de 17 a 20h) i a les escoles de la ciutat.

Participar a la categoria Popular tindrà un cost en format de donatiu de 3€, la resta de categories serà gratuïta. Tots els diners recaptats es destinaran a Gilgal Solidari, una entitat que treballa al barri de Sant Francesc – Monestir per a la integració, l’acompanyament social, l’acollida lingüística i el reforç escolar de la infància.

Esdeveniment sostenible

Aquest matí, durant la presentació de l’esdeveniment esportiu, la regidora d’Esports Gemma Aristoy ha agraït la col·laboració dels patrocinadors i de l’entitat solidària Gilgal i ha destacat el ‘caràcter sostenible del Cros’. En aquest sentit ha convidat a la ciutadania a evitar l’ús del cotxe per arribar al Parc de la Pollancreda i a fer-ho en bicicleta o caminant per ‘iniciar l’escalfament’. També ha destacat que l’organització reduirà el repartiment d’ampolles de plàstic.

Principals novetats

• L’entrega de trofeus i medalles es farà el divendres posterior al Cros a les 18:30h de la tarda la Plaça Barcelona
• S’estrenarà nova empresa proveïdora dels xips
• Per primer cop hi haurà premis per equips en la categoria Popular d’adults
• Es disposarà d’un nou punt d’informació a la Rambla del Celler per donar la benvinguda als i les participants i els seus acompanyants

Al marge dels habituals talls de trànsit, per a la celebració del Cros s’habilitaran grans aparcaments de bicicletes perquè tothom pugui accedir de forma còmode a l’esdeveniment esportiu en què es preveu la participació de prop de 4.000 atletes (En l’edició 2018 van ser un total de 3.968 participants)

Tota la informació pràctica es pot consultar a la guia que ha elaborat l’OMET i que està disponible al web www.omet.santcugat.cat on també es podran consultar els resultats de les curses i classificacions un cop acabada la prova.

El Cros compta per 11è any consecutiu amb el patrocini de l’Hospital General de Catalunya-Quirón Salud i amb la col·laboració de Fiat Olrait, Tèxtil Rosdan, Casa Ametller, la secció d’atletisme del Club Muntanyenc i la Unió Ciclista Sant Cugat i el suport del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa i la Diputació de Barcelona.