Eleccions

67’17% de participació en les eleccions del 14F a Sant Cugat

15/02/2021
Comparteix aquesta notícia

Més de 42.000 santcugatencs i santcugatenques (67,17%) han exercit el seu dret a vot a Sant Cugat aquest 14F. Aquesta xifra representa 20 punts percentuals menys respecte les darreres eleccions catalanes. Els comicis han tingut una abstenció del 32’83%, 20 punts percentuals més que al 2017. Els vots nuls (1%) han pujat 0,76 punts percentuals i els vots en blanc (0,83%) s’han incrementat 0’25 punts percentuals.

Resultats a Sant Cugat eleccions catalanes 14-F 

Pel que fa als resultats, JxCat ha quedat en primer lloc en les eleccions al Parlament a Sant Cugat, amb 10.243 vots i un percentatge del 24’35% . La segona força més votada ha estat ERC (17’89%), seguida del PSC (17’38%) i VOX (7’41%). La resta de forces més votades han estat CUP-G (6’74%), ECP-PEC (6’56%), Cs (6’34%), PDECAT (5’73%) i el PP (5’43%).

Mapa de resultats per districtes: https://geo.santcugat.cat/EleccionsParlament2021/ParticipacioD.htm

Mapa de resultats per col·legi electoral: https://geo.santcugat.cat/EleccionsParlament2021/ParticipacioC.htm

La jornada electoral d’aquest diumenge ha transcorregut amb normalitat a Sant Cugat i no s’ha registrat cap incident destacable. En aquest sentit, l’alcaldessa Mireia Ingla i el tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler, han valorat el dispositiu organitzat per l’Ajuntament per garantir el bon funcionament dels comicis en un context marcat per la pandèmia i el dispositiu especial creat per l’Ajuntament. La responsable COVID del consistori, la tinenta d’alcaldia Núria Gibert també ha posat en valor la feina feta per garantir la seguretat en termes de salut en tot moment.

Cal recordar que una de les principals novetats d’aquestes eleccions a Sant Cugat és que s’han estrenat tres col·legis electorals: el Museu del Còmic, el PAV-3 i l’EMD de Valldoreix. En total al 14-F Sant Cugat ha tingut 89 meses repartides en 37 col·legis electorals.

En el dia d’avui han treballat 250 persones de diferents àmbits municipals: logística (Brigada Municipal), suport informàtic, informació ciutadana, OAC, Comunicació, suport tècnic i seguretat als col·legis (Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil). Aquest operatiu transversal implica les àrees de Serveis Urbans, Seguretat Ciutadana, Padró i Serveis Generals, Comunicació, Educació, Ocupació i Presidència.

En aquestes eleccions, s’ha ampliat el dispositiu municipal, per primera vegada, amb 5 Agents de Civisme i 50 persones contractades, que han informat la ciutadania i regulat els accessos per evitar cues als centres de votacions.

Protocols anti-COVID als col·legis electorals

El dispositiu municipal ha inclòs totes les mesures de prevenció de COVID als col·legis electorals: distància de seguretat (tant a les meses com entre els votants), gels hidroalcohòlics, ventilació, cabines sense i entrades i sortides separades. Totes les zones han estat perfectament senyalitzades per mantenir distàncies i contribuir a agilitzar les votacions. També s’ha pres la temperatura i els col·legis s’han desinfectat cada 2-3 hores.

De les 19 a les 20 hores l’Ajuntament ha facilitat EPIs a tots els membres de les meses electorals i als representants de l’administració. A les 20 hores, una vegada tancat el col·legi electoral, s’ha  desinfectat tot l’espai. Una vegada finalitzat tot el procés la Brigada Municipal ha recollit i netejat tots els col·legis electorals perquè aquest dilluns puguin funcionar amb total normalitat.