Ajuntament / Educació

L’Institut-Escola Catalunya, principal novetat del curs 2020-2021

24/02/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Institut-Escola Catalunya oferirà 60 places de primer d’ESO a partir del pròxim mes de setembre. En el conjunt del municipi, suposen un augment de 30 places respecte el curs anterior.

És una de les principals novetats del curs 2020-2021 que ha anunciat aquest matí la regidora d’Educació, Pilar Gorina, durant la presentació del procés d’inscripcions de cara al curs vinent. Gorina ha destacat que la posada en marxa de l’Institut-Escola ‘és una bona opció tant pel departament d’Educació com per l’Ajuntament, un nou model que ens permetrà no saturar l’educació secundària obligatòria’.

En total s’ofertaran al municipi 20 grups de secundària (6 Leonardo, 4 Angeleta Ferrer, 4 Arnau Cadell, 4 Pla Farreras, 2 Catalunya). Pel que fa infantil i primària, s’oferiran 24 grups (totes les escoles tindran 2 línies menys La Floresta amb 1 línia i La Mirada que en tindrà 3).

El tret de sortida d’aquest procés s’ha iniciat aquest mes de febrer amb les jornades de portes obertes (previstes fins al mes de març) als diferents centres perquè les famílies, que hagin d’escolaritzar els seus fills i filles, puguin conèixer de primera mà les instal·lacions i els projectes educatius.

L’OME amplia els horaris

L’Oficina Municipal d’Escolarització, que ja està oberta del 26 de febrer al 18 de juny de 2020: dimecres de 9 a 14 h i dijous de 9 a 14 h i de 16 a 18.30 h, amplia els seus horaris coincidint amb els dies de preinscripció.

Ho farà del 23 de març a l’1 d’abril de 2020, l’OME estarà oberta de dilluns a divendres de 9 a 14 h i el dijous també de 16 a 18.30 h.
L’Oficina ofereix informació, orientació i assessorament de l’escolarització dels centres d’educació infantil, primària i secundària, públics i concertats.

L’OME també s’encarrega d’atendre les sol·licituds d’escolarització fora de termini (tots els dimarts de l’any de 10 a 14h per a persones nouvingudes). Segons ha explicat la regidora d’Educació ‘a Sant Cugat hi ha matrícula viva perquè arriben alumnes per escolaritzar durant tot l’any’

L’Oficina també comunica a les famílies l’escola assignada, informa als centres educatius de l’alumnat assignat, atén demandes de les famílies, orienta sobre canvis de centre dins del municipi i informa sobre beques i ajuts, entre d’altres.

Sessions informatives per a la preinscripció

Una altra de les novetats importants és la calendarització de les Sessions Informatives per a la Preinscripció 2020-2021. El servei d’educació municipal ha establert un calendari estable per oferir una millor informació sobre tot el procés de preinscripció i matriculació de l’alumnat.

Les sessions se celebraran:

Infantil – Primària

• 26 de febrer, 18 h, Casa de Cultura
• 4 de març, 17.30 h, Biblioteca de Volpelleres

Secundària

• 26 de febrer, 19.30 h, Casa de Cultura
• 4 de març, 19 h, Biblioteca de Volpelleres

La guia de centres educatius, actualitzada

També en aquest sentit s’ha actualitzat la guia de Centres Educatius de Sant Cugat que ja es pot consultar al web municipal a través del següent enllaç:
https://www.santcugat.cat/files/651-15904-fitxer/GuiaCentresEducatius2020_200210.pdf

La guia s’ha enviat a tots els domicilis amb infants que el curs vinent començaran P3 i es repartirà per diferents centres educatius i instal·lacions municipals.

Al web municipal també s’hi poden trobar altres recursos d’interès com un mapa de centres educatius i un formulari online per cercar, segons una determinada adreça, les escoles públiques i concertades situades dins la corresponent zona escolar: https://www.santcugat.cat/web/centres-educatius

Calendari provisional

El Departament d’Educació de la Generalitat ha anunciat la previsió de les dates del procés de preinscripció per al curs escolar 2020-2021:

Presentació de sol·licituds de preinscripció

• Educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria: del 23 de març a l’1 d’abril de 2020
• Batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional, i d’arts plàstiques i disseny: primera quinzena de maig de 2020
• Cicles de grau superior de formació professional, i d’arts plàstiques i disseny: segona quinzena de maig de 2020
Matrícula
• Educació infantil de segon cicle, educació primària i 1r curs d’educació secundària obligatòria: del 16 al 22 de juny de 2020
• 2n curs d’educació secundària obligatòria: del 29 de juny al 3 de juliol de 2020