Educació

Les preinscripcions a les escoles bressol municipals seran del 10 al 21 de maig

26/04/2021
Comparteix aquesta notícia

La regidora d’Educació, Pilar Gorina, ha detallat aquest migdia el procés de preinscripció a les escoles bressol municipal per al curs 2021-22. El període de sol·licituds serà del 10 al 21 de maig i, igual que l’any passat, tots els tràmits s’hauran de fer de forma telemàtica.

En total per al curs 2021-22 s’ofereixen 261 places -56 de les quals estan reservades per infants amb Necessitats Educatives Especials (NEE)- en les vuit escoles bressol municipals.

El procés de preinscripció s’emmarca enguany en la campanya comunicativa “A Sant Cugat fem una gran escola” que l’Ajuntament ha engegat per posar de relleu la gran qualitat de tota la xarxa de centres educatius de la ciutat. En aquest sentit, també es vol posar ènfasi en la importància de la primera etapa de l’educació infantil i la “qualitat equivalent” del conjunt de propostes educatives que hi ha en aquest àmbit d’edat (0-3 anys).

Com a novetats d’enguany la regidora Gorina ha confirmat que l’Ajuntament consolida els dos nous grups que s’han obert aquest curs a les escoles bressol: un grup de nadons (El Niu) i un grup de mitjans (La Mimosa).

Pilar Gorina, regidora d’Educació: “seguim reforçant les escoles bressols municipals. Per això hem decidit consolidar els dos nous grups que hem obert enguany: han tingut una molt bona acollida entre les famílies i, feta una valoració positiva, els consolidem definitivament. Son un total de 23 places que es tornaran a ofertar per al curs vinent”.

Així mateix, Gorina també ha remarcat que les escoles bressol estan considerades un servei essencial i que com tots els centres educatius han fet un gran esforç per prevenir el virus de la COVID-19. En aquests sentit, des de l’inici de curs escolar (setembre 2020) només 6 grups d’escoles bressol municipals han hagut de fer quarantena per detectar-s’hi un cas positiu.

Portes obertes virtuals i sessió informativa del procés de preincripció

Al web municipal i al canal YouTube de l’Ajuntament s’han publicat els vídeos de les portes obertes de les Escoles Bressol Municipals. A més a més, el proper dia 28 d’abril a les 16h al canal YouTube de l’Ajuntament s’oferirà una sessió informativa del procés de preinscripció.

Presentació de sol·licituds i documentació  

La presentació de la sol·licitud de preinscripció serà via telemàtica (només aquelles famílies en què es detecti que no ho poden fer, es podrà demanar cita prèvia amb l’escola bressol de primera opció).

Per a la presentació de les sol·licituds, caldrà enviar un correu electrònic a la bústia electrònica de preinscripció de l’escola demanada en primera opció. En aquest correu s’haurà d’adjuntar l’imprès de sol·licitud disponible al web municipal degudament emplenat (en format pdf o per fotografia).

També s’haurà d’adjuntar documentació com el Llibre de família i el DNI dels sol·licitants. En el cas d’al·legar punts per àrea de lloc de treball o renda garantida, caldrà adjuntar els documents acreditatius corresponents. Un cop enviada i revisada la sol·licitud de preinscripció, l’escola enviarà un correu electrònic de confirmació de recepció.

Bonificacions

Com és habitual, l’Ajuntament ofereix un conjunt de bonificacions a les quotes d’escolaritat: per a famílies nombroses, monoparentals, amb bessons i amb germans a la mateixa escola. A més, s’aplica un conjunt de bonificacions segons el tram d’ingressos de les famílies (tarifació social).

Família nombrosa 37,33% Quota escolaritat
Família monoparental 37,33% Quota escolaritat
Família bessons 37,33% Quota escolaritat  
Germans a la mateixa escola simultàniament 10% Quota escolaritat  
Tarifació social Segons tram Cal sol·licitar-ho en el moment de la matrícula Cal presentar full d’autorització de

consulta dades tributàries

Cal estar empadronat a Sant Cugat

 

D’altra banda, l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament té previst convocar al juliol els ajuts econòmics individuals per a ainfants matriculats a les escoles bressol municipals (curs 2021-22)

Per a més informació http://www.santcugat.cat/web/preinscripcio-2021-2022