Educació

L’Ajuntament reobre les escoles bressol municipals per donar servei a les famílies

03/06/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament ja té pràcticament enllestit el dispositiu per reobrir les escoles bressol municipals, que es produirà en el moment que Sant Cugat entri en la fase 2 de desconfinament (molt possiblement el proper dilluns 8 de juny). L’obertura es farà seguint totes les indicacions higièniques i d’organització que el departament d’Educació de la Generalitat ha donat per permetre l’obertura d’aquests centres educatius.

L’objectiu de l’Ajuntament és poder ajudar les famílies d’aquests centres i oferir-los un servei d’acollida dels seus fills/es, especialment en el cas d’aquells pares que han de realitzar treball presencial. Una vegada reobrin, les escoles bressol es mantindran obertes com és habitual fins al 15 de juliol.

Pilar Gorina, regidora d’Educació: “L’Ajuntament ha optat per acollir-nos a la possibilitat que ens ha ofert la Generalitat d’obrir les escoles bressol en la fase 2. Aquestes escoles obriran amb totes les garanties higièniques i sanitàries per atendre les famílies dels centres que ho necessitin. Les educadores actuaran amb gran professionalitat per acollir els infants i les famílies de la manera més amorosa possible en aquestes circumstàncies”

Seguint les indicacions de la Generalitat, les bressols oferiran el següent servei:

• Només s’oferirà atenció a infants de 1 a 3 anys. Els infants de 0 a 1 any no podran anar a l’escola bressol perquè són el grup de més vulnerabilitat a causa de la immaduresa del seu sistema immunitari

• No s’oferirà el servei de menjador

• S’adequaran espais per a grups d’un màxim de 5 infants

• En cas de no poder acollir tots els infants per manca d’espai, es prioritzarà l’atenció als infants dels progenitors que hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo

D’altra banda, abans d’obrir portes totes les escoles bressol municipals seran desinfectades i adequaran els seus espais. A més a més, per oferir aquest servei l’Ajuntament garanteix que es prendran les mesures de prevenció sanitàries i d’higiene establertes per les autoritats.