Educació / Territori

L’Ajuntament aprova una modificació del Pla General Metropolità per ubicar el nou edifici de l’escola la Mirada

28/02/2020
Comparteix aquesta notícia

Aquesta tarda el ple municipal ha aprovat inicialment una modificació del Pla General Metropolità al barri de Volpelleres per ubicar el nou edifici de l’escola La Mirada fora de la franja de seguretat de la línia ferroviària de Renfe. L’acord s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals

L’Ajuntament està accelerant tots els tràmits urbanístics per aconseguir que el nou edifici sigui una realitat al més aviat possible. Un cop aprovada la modificació del planejament de forma inicial, ara es donarà el tret de sortida als tràmits urbanístics que finalitzaran amb l’aprovació definitiva per part de la Comissió d’Urbanisme de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament s’ha vist obligat a modificar el planejament i el projecte executiu de construcció de l’edifici perquè la ubicació escollida inicialment quedava dins de la franja de seguretat de la línia ferroviària de Renfe, i no complia amb els requeriments i directrius de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya per poder construir un centre escolar.

Un cop el planejament estigui aprovat de forma definitiva i s’aprovi el nou projecte executiu de l’escola La Mirada l’Ajuntament licitarà, adjudicarà i executarà les obres. Com ja s’ha anunciat a la direcció de l’escola i a l’associació de famílies de l’escola la previsió és iniciar les obres al juliol del 2021 i inaugurar l’escola entre el desembre del 2022 i setembre 2023.

Una escola situada en un entorn privilegiat

El futur edifici de l’escola La Mirada quedarà integrat dins del Parc del Bosc de Volpelleres. Un entorn privilegiat que, juntament amb el disseny innovador de l’edificació, contribuirà a potenciar el projecte educatiu i la qualitat del centre.

El desplaçament de l’escola uns 200m comportarà la restauració paisatgística de la ubicació inicial, espai que s’integrarà al parc del bosc de Volpelleres obrint una nova entrada natural pel carrer de Josep Serrabogunyà.

Finalment, pel que fa a la mobilitat i a la connexió amb el transport públic, també cal destacar la bona ubicació de l’escola ja que quedarà situada molt a prop de l’estació de FGC de Volpelleres.