Educació

La nova zonificació, protagonista de les preinscripcions escolars que comencen el 7 de març

07/02/2022
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat ja ho té tot a punt per iniciar, el proper 7 de març, el període de preincripcions per al curs 2022-23. La regidora d’Educació, Pilar Gorina, ha presentat aquest migdia les principals novetats d’aquest procés així com el el dispositiu que l’Ajuntament ha posat en marxa per informar les famílies.

Tal com s’havia anunciat, una de les grans novetats és la nova zonificació escolar de Sant Cugat (es passa de 2 a 5 zones per a infantil i primària) i les noves adcripcions de les escoles als centres de secundària. L’objectiu d’aquestes millores –consensuades en el marc del Consell escolar municipal i que tenen el suport del Departament d’Educació de la Generalitat- és seguir potenciant la qualitat, la proximitat i la pluralitat del model educatiu de la ciutat. Tota la informació es pot consultar a https://santcugat.cat/web/preinscripcio-2022-2023.

Pilar Gorina, regidora d’Educació: “estrenem nova zonificació, però el més important és que a Sant Cugat tenim una oferta d’alta qualitat educativa i unes escoles que treballen en xarxa. Cada centre pot tenir la seva singularitat però tots tenen una qualitat equivalent. Per això a Sant Cugat, entre tots i totes, fem una gran escola”. 

Per tal d’acompanyar les famílies en aquest procés, l’Ajuntament amplia des d’avui els horaris atenció de l’OME, oferirà una sessió informativa, ha realitzat un tríptic informatiu i ha renovat i ampliat la Guia de Centres Educatius del municipi (que es pot consultar en línia al web municipal i s’enviarà en paper a les famílies amb infants que començaran i3 el curs vinent). Així mateix, els centres educatius també oferiran trobades per ensenyar l’escola i el propi projecte a les famílies interessades.

Finalment, la regidora ha avançat que properament el Departament d’Educació de la Generalitat detallarà els canvis en els barems per ordenar les sol·licituds d’inscripció als centres educatius. Igual que l’any passat, les inscripcions seran 100% telemàtiques.

Jornades portes obertes als centres educatius

Les escoles han previst visites virtuals a les seves instal·lacions i presentacions dels seus projectes educatius. Així mateix, han organitzat jornades i/o trobades tant virtuals com presencials en petits grups. Per a més informació sobre com assistir-hi cal consultar les pàgines web de cada centre.

Horari Oficina Municipal d’Escolarització (OME)

A partir d’avui s’amplia l’horari d’atenció:

 

 • Dimecres, de 9 a 14 h. Atenció telefònica
 • Dijous, de 9 a 14 h i de 16 a 18.30 h. Atenció presencial
 • Del 14 al 21 de març s’obrirà l’OME cada dia per atendre aquelles famílies que necessitin suport per fer la preinscripció telemàtica

Cal demanar cita prèvia a través de l’OAC, 010 o www.santcugat.cat/citaprevia

Sessió informativa

 S’oferirà una sessió informatives en línia a través del canal YouTube de l’Ajuntament sobre la preinscripció a i3 i a 1er ESO. Tindrà lloc el dimecres 2 de març a les 18:30 hores.

Places escolars

Igual que el curs passat, es manté la ràtio de 23 alumnes a i3 per a tots els centres públics i concertats de la ciutat. Pel que fa a 1er d’ESO, es mantenen les 4 línies (30 alumnes de ràtio) als Instituts Arnau Cadell, Angeleta Ferrer, Leonardo i Pla Farreras, i 2 línies a l’IE Catalunya. Hi ha la possibilitat que, en cas de ser necessari, l’Institut Leonardo tingui 5 línies.

Per al curs vinent es mantenen també les mateixes places d’enguany: 972 places a i3 (529 públiques i 443 concertades) i 540 a 1er d’ESO (centres públics)

Calendari preinscripcions escolars

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha establert que la preinscripció per al curs escolar 2022-2023 tindrà lloc:

 • Primer cicle educació infantil (Escoles Bressol Municipals): pendent
 • Segon cicle educació infantil i primària: 7 al 21 de març
 • Educació secundària obligatòria: 9 al 21 de març
 • Batxillerat: 20 al 26 d’abril
 • Cicles formació professional grau mitjà: alumnat amb continuïtat d’escolarització (en general, que cursa 4t d’ESO en l’actualitat): 20 al 26 d’abril. Resta d’alumnat: 17 al 23 de maig
 • Cicles formatius arts plàstiques i disseny grau mitjà: 17 al 23 de maig
 • Cicles formació professional i d’arts plàstiques i disseny grau superior: 25 al 31 de maig
 • Programa Formació i Inserció – Pla Transició al Treball: pendent