Educació

Es presenta el projecte executiu de l’escola La Mirada que s’aprovarà al Ple del mes de juliol

02/07/2021
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa Mireia Ingla i el conseller d’Educació Josep Gonzàlez-Cambray han presentat avui el projecte arquitectònic del nou edifici de l’escola La Mirada. L’acte ha comptat amb la presència del tinent d’alcaldia de Desenvolupament urbà i Habitatge, Francesc Duch; el tinent d’alcaldia de Presidència i Hisenda, Pere Soler; la regidora d’Educació, Pilar Gorina; i l’equip directiu i de l’AFA de l’escola La Mirada.

El nou edifici s’ha dissenyat amb espais molt polivalents per adaptar-se al projecte educatiu de La Mirada i a les necessitats de l’alumnat. Per aquest motiu es podran connectar aules per ampliar els espais d’aprenentatge i, també, es podrà fer ús de les zones comunes de l’edifici (accessos, porxos…) com a espais d’aprenentatge complementaris. A més, l’edifici s’integrarà a l’entorn amb l’objectiu que els infants puguin gaudir i aprendre dels valors naturals del parc del bosc de Volpelleres.

Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d’Educació: “el projecte de l’escola La Mirada és pioner perquè la construcció arquitectònica s’ha dissenyat amb criteris pedagògics. És molt positiu que les noves escoles es construeixin amb mirada pedagògica, amb espais més polivalents i adaptats a les necessitats educatives”.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Estem molt contents de presentar aquest projecte educatiu singular en una escola també singular. Aquest és un clar exemple de la nova escola del bosc del segle XXI. La Mirada respon al seu nom, ‘una nova mirada’ per posar l’arquitectura al servei de la pedagogia”.

L’Ajuntament treballa per tal de fer realitat aquest gran projecte de ciutat i, d’aquesta manera, traslladar definitivament l’escola a un nou edifici. Una vegada aprovats els tràmits urbanístics i el projecte arquitectònic, ara l’Ajuntament licitarà les obres. La previsió és que l’escola pugui entrar en funcionament l’any 2023.

Com serà el nou edifici?

L’escola La Mirada acollirà 3 línies per a cada curs d’educació infantil i primària. Disposarà dels següents espais:

• Infantil: 9 aules i un espai de psicomotricitat
• Primària: 18 aules
• Sala polivalent de 300 m2 (tindrà forma d’atri i serà envidrada)
• Biblioteca
• Aules de desdoblament
• Pista poliesportiva a la coberta i amb pèrgola instal·lada
• Vestuaris
• Menjador de 300 m2 i cuina de 100 m2
• Porxos i un espai de fòrum de 500 m2
• Espai d’administració i direcció

Per la seva ubicació, La Mirada disposarà des d’un principi de camí escolar segur amb carrils bici. També serà una escola de proximitat vinculada al barri de Volpelleres i, a més, estarà molt ben comunicada amb FGC i l’autobús urbà. També aprofitarà el circuit de passeig del parc del bosc de Volpelleres, que es mantindrà i millorarà.

Un disseny sostenible per estalviar energia

L’escola serà el màxim de sostenible i autosuficient possible. Concretament, s’ha dissenyat per aconseguir una reducció energètica del 50% amb sistemes d’estalvi d’aigua i d’energia lumínica, ventilacions creuades, espais bioclimàtics i producció sostenible d’energia.

8’8 M€ d’inversió

L’import previst per construir La Mirada és de 8.868.203,75 €, dels quals el Departament d’Ensenyament de la Generalitat aportarà 5.207.772,00 € i l’Ajuntament de Sant Cugat la resta (3.660.431’75 €).