Educació

El grau superior d’FP de Direcció de Cuina, principal novetat del curs vinent dels ensenyaments postobligatoris

10/05/2021
Comparteix aquesta notícia

La tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, i la regidora d’Educació, Universitat i Memòria Històrica, Pilar Gorina, han presentat aquest migdia les novetats per al curs vinent dels ensenyaments no obligatoris (Batxillerat, FP i PFI) a Sant Cugat així com el procés de preinscripcions que començarà properament.

L’acte, que ha tingut lloc a l’institut FP Sant Cugat, ha comptat amb la presència de Miquel Urrutia, director de l’institut FP Sant Cugat; Jaume Fernández, director de l’institut Angeleta Ferrer; Montse González, professora dels PFI-PTT a Sant Cugat; i Eva Virgili, directora de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat.

La principal novetat per al curs vinent és que l’institut FP Sant Cugat ha incorporat el cicle de grau superior de Direcció de Cuina. Aquests estudis capaciten l’alumnat per dirigir la producció i el servei en una cuina, ja sigui d’un restaurant com d’altres centres (menjadors escolars, servei de càtering, hospitals…) tenint en compte aspectes com el servei, l’aprovisionament, els protocols higiènics o la prevenció de riscos laborals. Amb aquesta nova oferta, l’institut FP Sant Cugat podrà donar continuïtat al grau mitjà de Cuina i Gastronomia que ja ofereix.

D’altra banda, una de les altres novetats és que els alumnes que aprovin un Programa de Formació i Inserció (PFI) podran accedir a un estudi de grau mitjà d’FP. Així mateix, els alumnes que aprovin un cicle formatiu de grau mitjà també podran accedir directament a un cicle formatiu de grau superior.

Pilar Gorina, regidora d’Educació: “un dels nostres objectius era fer créixer l’FP a Sant Cugat i mica en mica estem apliant aquesta oferta. És una manera d’incrementar les oportunitats als joves i no tan joves per accedir al món laboral”.

Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç: “estem fent una aposta clara pels ensenyaments postobligatoris. La formació és importantíssima per aconseguir una insersió laboral de qualitat”. Vila també ha remarcat que “l’FP és clau per al desenvolupament econòmic i social, i també per a la competititvitat de les empreses”.

Oferta ensenyaments postobligatoris i període de preinscripcions

A Sant Cugat s’ofereixen els següents estudis postobligatoris en centres públics:

• Batxillerat: hi ha 5 instituts (Leonardo da Vinci, Angeleta Ferrer, Arnau Cadell, Joaquima Pla i Farreras i CAR Sant Cugat) que ofereixen aquests estudis a un total de 950 alumnes. Es pot estudiar l’itinerari d’humanitats i ciències socials; l’itinerari científic-tecnològic; i la modalitat de batxillerat artístic (només a l’institut Angeleta Ferrer).

• Formació Professional: l’institut FP Sant Cugat ofereix cinc cicles de grau mitjà i quatre de grau superior, tots ells en modalitat dual. La formació dual combina la formació acadèmica a l’Institut amb l’aprenentatge en una empresa treballant més de 1000 hores amb contracte laboral o beca, el segon curs. Es pot consultar tota la informació a http://www.insfpsantcugat.cat.

• Escola d’Art i Disseny: ofereix 5 cicles de la família de la comunicació gràfica i audiovisual i de les arts plàstiques i el disseny. En aquests moments hi estudien 150 alumnes. Es pot consultar tota la informació a https://escoladart.com.

• Institut CAR Sant Cugat: a part de batxillerat, també s’ofereixen 3 cicles formatius (1 grau mitjà i 2 graus superiors) especialitzats en l’àmbit esportiu. Tota la informació es pot consultar a https://agora.xtec.cat/inscar.

• Programes de Formació i Inserció (PFI): són programes per a joves més grans de 16 anys sense el graduat en ESO. Proporcionen als joves les competències que els permetin incorporar-se al món laboral o continuar la formació, especialment en cicles de formació professional de grau mitjà. S’ofereix 3 tipus d’estudis. Es pot consultar tota la informació a https://www.santcugat.cat/web/pfi.

Les preinscripcions a aquests estudis seran de l’11 al 17 de maig (Batxillerat i estudis grau mitjà FP), del 25 al 31 de maig (estudis grau superior FP) i del 10 al 21 de maig (PFI).

Tota la informació es pot consultar a https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/.