Cultura / Educació

El Conservatori de Música de Sant Cugat celebra 10 anys

26/04/2022
Comparteix aquesta notícia

El Conservatori de Música de Sant Cugat celebra 10 anys amb un concert amb més 100 músics dalt de l’escenari

Es farà el dia 3 de maig, a les 20 hores, al Teatre Auditori i per assistir-hi caldrà reservar prèviament la invitació

La possibilitat de cursar estudis de Grau professional de música a la ciutat va arribar el curs 2011-2012

Aquest any el Conservatori de Sant Cugat compleix 10 anys i per celebrar-ho ha organitzat un únic concert que comptarà amb la participació de més de 100 músics, tan de les corals com de l’orquestra simfònica del centre.

Tindrà lloc al Teatre-Auditori, dimarts 3 de maig, a les vuit del vespre, on s’interpretaran les següents peces sota la direcció Raimon Romaní:

Camperola (sardana) – Eduard Toldrà
Simfonia número 101 (1r moviment) – Joseph Haydn
Orfeu als inferns (obertura) – Jacques Offenbach
Veni, creator spiritus – Raimon Romaní

El concert és gratuït i per assistir-hi caldrà reservar la invitació amb anterioritat a tasantcugat.cat

Actualment l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, que va néixer el curs 1977-78, té 600 estudiants inscrits, del quals un centenar cursen el grau professional, i compta amb una plantilla de 40 professors i professores.

A més 250 alumnes de les escoles de primària de Sant Cugat participen del projecte comunitari “Música en Conjunt”.

El Conservatori de Música de Sant Cugat, que pertany a la xarxa dels 27 Conservatoris de Catalunya, ha format una vintena d’estudiants que actualment estan fent o bé han realitzat estudis superiors a l’Escola Superior de Música de Catalunya i el Conservatori Superior de Música del Liceu.

Del centre santcugatenc han sorgit grans professionals de la música que destaquen en el panorama musical català com ara les santcugatenques Elisabeth Franch (flautista), Laia Pujolassos (violinista), Leticia Martin (guitarra), Anna Grenzer (violoncel), Lucas Peire (compositor) i Júlia Solé (Gralla).

Precisament, aquest cap de setmana passat la Coral del Conservatori ha estat guardona amb el 3r premi en la categoria juvenil al 49è Certamen Coral de Ejea de los Caballeros, on han participat cantaires d’arreu de l’Estat.

10 anys de Conservatori

D’ençà que l’Escola Municipal de Música de Sant Cugat va començar les primeres activitats el novembre de 1977, han passat per aquest equipament municipal diverses generacions. Alumnes que van començar a estudiar música, ara són professors o porten els seus fills al nostre centre.

La gran demanda d’educació musical a Sant Cugat havia de tenir oferta de Grau Professional. Des que es va inaugurar l’edifici de l’escola al Centre Cultural el 1992, un dels objectius era arribar a oferir una línia professionalitzadora dels estudis musicals. El camí va ser llarg i no hagués arribat a materialitzar-se sense la lluita d’un alumnat reivindicatiu i d’un professorat compromès.

Alguns d’aquests nois i noies que van iniciar la lluita, avui són grans músics i artistes professionals. Després de superar retards i dificultats en la construcció del nou edifici, el mes de febrer de 2012 es va oficialitzar el Conservatori de Sant Cugat, que entrava en funcionament aquell mateix curs 2011-2012.