Educació

Dos alumnes del Conservatori de Sant Cugat, a la final del 5è premi BBVA de Música al talent individual

13/04/2021
Comparteix aquesta notícia

Els alumnes del Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat Ricard Prió (flauta travessera i en la categoria jove) i Guillem Sancho (guitarra i en la categoria júnior) participaran a la gran final del 5è Premi BBVA de Música al Talent Individual després de superar les semifinals.

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport: “Sant Cugat està compromesa amb el talent musical i artístic, i el Conservatori i l’Escola de Música són un símbol de la ciutat. Aquests premis permeten la visualització de la feina que cada dia fan els i les mestres de música, i, més, en moments tan difícils com els que estem vivint per la pandèmia”

L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim 24 d’abril a l’Aula Magna del Conservatori santcugatenc i hi participaran 18 joves en tres categories diferents.

El Premi BBVA de Música al Talent Individual té com a objectiu potenciar la formació musical dels joves músics estudiants a Catalunya i facilitar que es puguin dedicar professionalment a aquesta faceta artística.

La convocatòria s’adreça a estudiants de grau professional que cursen estudis reglats als Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de Catalunya.

Està organitzat per l’Associació Catalana de Conservatoris de Catalunya i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport del BBVA, i en aquesta edició compta també amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i del Conservatori de Sant Cugat .

La final se celebra en un conservatori d’arreu el país i, enguany, tindrà lloc al Conservatori de Música de Sant Cugat, que havia d’haver acollit la 5a edició l’any passat i que es va cancel·lar per la pandèmia. La selecció final i lliurament de premis es farà el dia 24 d’abril, a les 17 h, i serà retransmès en directe per streaming.

El concurs estableix 3 categories:

• Aleví: per a estudiants fins a 14 anys (16 anys per l’especialitat de cant)
• Júnior: per a estudiants entre 15 i 16 anys (18 anys per l’especialitat de cant)
• Jove: per a estudiants entre 17 i 19 anys (21 anys per l’especialitat de cant)

En aquesta 5a edició s’han inscrit 148 estudiants, 45 més que l’any anterior. A causa de les restriccions per la Covid-19 la participació s’ha fet mitjançant l’enregistrament de les audicions per vídeo, dels quals el jurat seleccionarà els i les 18 finalistes de les categories que competiran pels premis.
Participació santcugatenca

Del Conservatori de Sant Cugat hi participen 6 alumnes:

Categoria Júnior

• Guillem Sancho: especialitat guitarra. També s’ha presentat a la categoria d’obra catalana
• Francina Rosa: especialitat flauta travessera
• Laura González: especialitat flauta travessera. També s’ha presentat a la categoria d’obra catalana
Categoria Jove:

• Ana Fondevila: especialitat violoncel
• Ricard Prió: especialitat flauta travessera
• Paula Torres: especialitat cant