Economia / Educació

Tret de sortida del programa Explorer “Joves amb idees” amb 13 projectes d’emprenedoria

30/01/2019
Comparteix aquesta notícia

Ahir a la tarda va tenir lloc la presentació de l’Explorer Space Sant Cugat PRUAB, un programa d’impuls i suport a l’emprenedoria dirigit a joves i promogut per l’Ajuntament de Sant Cugat i el Parc de Recerca UAB. L’acte, que es va celebrar al Centre d’Emprenedoria Be Business Vita Sant Cugat, va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, promoció Econòmica i Ocupació, Sílvia Solanellas, i el vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics de la UAB i director del Parc de Recerca UAB, Javier Lafuente.

Aquesta edició de l’Explorer Space Sant Cugat PRUAB compta amb la participació de 20 emprenedors i emprenedores d’entre 18 i 31 anys, que durant els propers cinc mesos desenvoluparan idees de forma col·laborativa i rebran assessorament personalitzat i formació de la mà d’experts en innovació i models de negoci.

A l’Explorer Space Sant Cugat PRUAB es desenvoluparan un total de 13 projectes (seleccionats entre 18 candidatures). Entre aquests projectes, hi ha una plataforma que ofereix assessorament personalitzat a clients en les seves compres on-line, un dispositiu que mesura les emissions de vehicles a temps real i una plataforma col·laborativa per llogar espais per hores.

Durant aquests mesos els joves participants podran assistir a sessions pràctiques i tallers de design thinking, creativitat, finances, lideratge, màrqueting o habilitats comunicatives. També comptaran amb el suport personalitzat d’un mentor voluntari que aportarà la seva experiència i assessorament. El Programa compta amb un itinerari formatiu que incorpora la metodologia Lean Startup, que permet la creació àgil de nous models de negoci aplicant els principis d’innovació contínua i aprenentatge validat. A Sant Cugat a més se’ls ofereix la introducció en l’ecosistema de coneixement, innovació i empresa de la ciutat i l’ús de l’espai de coworking del centre d’emprenedoria Be Business Vita per desenvolupar els seus projectes.

Premis i reconeixements

En finalitzar la formació i la fase d’ideació, el projecte més ben valorat viatjarà a Silicon Valley, al costat de 50 emprenedors i emprenedores més de tot l’estat.

Allà tindran l’oportunitat d’introduir-se molt més dins el mercat gràcies a classes magistrals en empreses tecnològiques punteres, a l’assessorament en internacionalització i al contacte amb inversors. A més, els tres millors projectes rebran 30.000, 20.000 i 10.000 euros per accelerar el seu desenvolupament.

Gràcies a la col·laboració amb la Fundació EY, Explorer compta també amb el premi Woman Explorer Award que ofereix 20.000 euros per finançar el millor projecte liderat per una emprenedora i el premi d’innovació Disruptive Technology Explorer Award -impulsat per Indra-, que brindarà 3.000 euros i assessorament per part d’experts d’Indraventures al projecte de negoci més innovador.

El programa és una iniciativa del Banc Santander a través de Santander Universitats, amb la col·laboració del Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE). A més a més forma part de la comunitat global Santander X i representa l’evolució de Santander YUZZ, una iniciativa que en les seves passades vuit edicions ha potenciat les idees de més de 4.200 joves i ha generat centenars d’empreses.