Economia / Innovació / Joventut

Programa Explorer: 44 joves busquen solucions als reptes dels ODS

19/01/2021
Comparteix aquesta notícia

44 joves inicien el programa d’emprenedoria Explorer “Joves amb solucions” impulsat pels Ajuntaments de Cerdanyola i Sant Cugat i el Parc de Recerca UAB

Els 27 projectes emprenedors seleccionats contribuiran a resoldre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides, com l’acció pel clima, la igualtat de gènere o la producció i el consum responsables

Aquesta tarda ha tingut lloc la inauguració, en format virtual, del Programa Explorer “Joves amb solucions” per donar el tret de sortida a la iniciativa d’impuls i suport a l’emprenedoria que promouen els Ajuntaments de Cerdanyola i de Sant Cugat, juntament amb el Parc de Recerca UAB (PRUAB). L’acte ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón;  la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica de Cerdanyola, Carme Arche; la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica de Sant Cugat, Elena Vila; i la directora del Parc de Recerca UAB, Rosa María Sebastián, i el director Territorial d’Institucions de Catalunya del Banc Santander, José María Martínez.

Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola del Vallès: “Des de l’administració hem d’abordar els reptes que ens proposa l’economia social. En aquest sentit, l’Explorer és un programa que garanteix la col·laboració entre les diferents administracions, el món de la Universitat, l’empresa i la societat. És un privilegi treballar conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat i el Parc de Recerca de la UAB”

Per aquesta edició del programa s’han seleccionat 44 joves, d’entre 18 i 31 anys, i 27 projectes d’emprenedoria. Durant 12 setmanes, els joves desenvoluparan habilitats emprenedores i assistiran a sessions pràctiques i tallers de design thinking, creativitat, finances, lideratge, màrqueting o habilitats comunicatives. També comptaran amb el suport personalitzat d’un mentor que els aportarà la seva experiència i assessorament. El programa compta amb un itinerari formatiu que incorpora la metodologia Lean Startup, que permet la creació àgil de nous models de negoci aplicant els principis d’innovació contínua i aprenentatge validat.

Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció econòmica: “Sant Cugat continua apostant per la innovació, l’emprenedoria i el talent dels i les joves. Des de l’inici de l’Explorer, ara fa deu anys, hem donat suport a prop de 180 projectes. Per altra banda, creiem que és un encert que els projectes seleccionats aquest any busquin donar solucions als reptes que ens plantegen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”

Un programa alineat amb els objectius europeus de desenvolupament sostenible

L’Explorer també oferirà als participants les eines necessàries perquè siguin capaços de desenvolupar solucions sòlides i viables enfocades a resoldre els problemes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030, fixats per les Nacions Unides: fi de la pobresa, educació de qualitat, igualtat de gènere, energia assequible i no contaminant, treball decent i creixement econòmic, reducció de les desigualtats, ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables, acció pel clima, entre d’altres.

Premis i continuïtat dels projectes

El projecte més ben valorat del programa participarà aquest estiu en un esdeveniment internacional, l’European Innovation Academy, que se celebrarà a Lisboa.

Aquesta iniciativa d’impuls al talent jove està promoguda pel Banc Santander a través

de Santander Universitats i dirigida pel Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.