Comerç / Economia

Nous serveis de suport a les empreses per fer front al postconfinament

08/05/2020
Comparteix aquesta notícia
fruiteria mascareta

Ofereixen assessorament sobre l’optimització energètica i l’adequació dels establiments a la nova situació derivada de la crisi de la COVID19

Amb l’objectiu de facilitar la reobertura dels negocis i donar suport al teixit econòmic del municipi per afrontar la situació actual i de postconfinament, l’Ajuntament suma dos nous serveis de suport a les empreses al conjunt de mesures aprovades per a la reactivació de l’economia local.

Servei d’assessorament en l’adequació dels establiments a les noves mesures de seguretat, salut i higiene

Des del passat 4 de maig, seguint amb el pla de desconfinament, els negocis han de fer front i adaptar-se a la nova normativa i recomanacions en matèria de seguretat, salut i higiene per prevenir la transmissió de la Covid-19. A través de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE), s’informarà les empreses i es resoldran els dubtes  en aplicació de la nova normativa i mesures de contenció per minimitzar els riscos i evitar els contagis tant dels usuaris d’aquests establiments com de les persones treballadores.

Servei d’assessorament per a l’optimització d’energia elèctrica per a autònoms, empreses i comerços

El consum energètic té un pes important en les despeses dels petits establiments, afectant de manera directa la seva competitivitat. En una situació com l’actual, és primordial minimitzar costos i per aquest motiu es posa a disposició d’autònoms, comerços i microempreses (menys de 10 treballadors) el servei d’optimització  del consum d’energia elèctrica que permetrà aprofitar oportunitats d’estalvi.

Aquest servei, que oferiran professionals especialitzats, permetrà realitzar un anàlisi de la factura de consum del local amb la finalitat d’obtenir un posterior assessorament que permeti prendre mesures  sobre la despesa d’aquest subministrament.

Més serveis

L’Ajuntament també compte amb altres serveis Covid-19 de suport a l’activitat econòmica  com  informació i assessorament d’ajuts i subvencions en l’àmbit local, autonòmic i estatal, mediació de lloguers de locals comercials i suport a la digitalització de comerços, entre d’altres.

Per sol·licitar aquests serveis les persones interessades s’han d’adreçar a l’OAE com ho fan habitualment, a través del formulari web santcugat.cat/web/formulari-contacte-oae  i l’equip tècnic els atendrà al més aviat possible.