Comerç / Economia

Neix Santcugatacasa.com per revitalizar la restauració amb el suport de l’Ajuntament

09/06/2021
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament reactiva la campanya ‘Gràcies’ per impulsar la restauració local i l’oci nocturn, un dels sectors més afectats per la pandèmia

En el marc d’aquesta iniciativa, neix ‘Santcugatacasa.com’, el primer marketplace gastronòmic de Catalunya, creat per l’Associació de Restauració i Oci nocturn de Sant Cugat

L’Ajuntament de Sant Cugat ha reactivat la campanya ‘Gràcies!’ per donar un nou impuls als establiments i treballadors i treballadores de la restauració i l’oci nocturn, un dels sectors més castigats per la pandèmia de la Covid-19.

En el marc de la campanya ‘Gràcies! Reactivem la restauració local’, la recentment creada Associació de Restauració i Oci nocturn de Sant Cugat ha impulsat el portal web responsiu santcugatacasa.com. Es tracta d’un marketplace, pioner al sector, que reuneix en un únic espai gran part de l’extensa oferta gastronòmica i d’oci nocturn de la ciutat i que ofereix grans avantatges per als establiments adherits.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Venim d’un any molt difícil per al sector de la restauració, però una crisi també representa una oportunitat per reinventar-se i adaptar-se a les noves circumstàncies. La pandèmia ha obert noves possibilitats pel que fa al sector de la restauració, amb noves pautes de consum basades en la digitalització. En aquest context, des de l’Ajuntament col·laborem i donem suport a iniciatives com la de Sant Cugat a Casa, que busquen enfortir la restauració local en aquests moments de reactivació econòmica”

Donada la creixent digitalització i els nous hàbits de consum de la població, el marketplace de Restauració “Sant Cugat a casa”, que ja compta amb una seixantena d’establiments adherits, neix amb l’objectiu d’obrir nous canals de venda i enfortir la restauració de Sant Cugat. D’aquesta manera es vol posar en valor la qualitat i la proximitat dels restauradors locals i fer una crida a la ciutadania a gaudir de l’àmplia oferta del comerç gastronòmic de la ciutat.
Santcugatacasa.com permet, des d’un únic web:

• Conèixer gran part de l’oferta gastronòmica i d’oci nocturn de Sant Cugat
• Fer una comanda de menjar, amb enviament a casa o per emportar
• Fer una reserva de taula
• Contactar amb els locals per demanar informació
Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció econòmica, Empresa, Ocupació i Comerç: “Sant Cugat a casa’ és un exemple d’adaptació als nous hàbits de consum i a les necessitats dels santcugatencs i santcugatenques. Una mostra més de l’empenta, el treball i l’esforç del sector de la restauració i l’oci nocturn. Esperem que aquest marketplace acabi sent un canal de venda referent per enfortir a la restauració de Sant Cugat amb un web 100% local”

Un dels principals eixos del Pla de Reactivació econòmica de l’Ajuntament és precisament el foment de la digitalització com a mesura per a minimitzar l’impacte sobre el sector. La campanya ‘Gràcies!, Reactivem la restauració local’ dona suport al marketplace, que esdevé un clar exemple per avançar cap a una nova manera d’interactuar amb els consumidors i consumidores.

Iniciativa pionera

Al marge de la comoditat per als usuaris i usuàries de disposar d’una única plataforma per fer les comandes, santcugatacasa.com també s’ha pensat per facilitar la gestió als establiments. Una de les característiques més innovadores del marketplace, pioner a Catalunya, és la possibilitat que cada negoci tingui la seva passarel·la de pagament connectada al seu banc. D’aquesta manera, el restaurant no ha de fer front a comissions i cobra directament l’import de les comandes, que rep a l’instant. Els cobraments, les ofertes i les devolucions també seran gestionades pels mateixos establiments, que, a més, podran vincular les comandes amb el servei de transport que desitgin, sigui propi o extern.

SANT CUGAT A CASA 2021 – MARKETPLACE.cleaned