Economia

Empreses de Sant Cugat reben guardons per part d’Acció i la Cambra de Terrassa

29/05/2019
Comparteix aquesta notícia

Recentment algunes de les companyies ubicades a Sant Cugat han recollit importants guardons que valoren positivament la importància d’aquests projectes empresarials.
Per una banda, Venvirotech Biotechnology ha estat reconegut amb el Premi Fòrum d’Inversió 2019 que la reconeix com la startup catalana amb més potencial d’innovació i creixement internacional.

VEnvirotech Biotechnology, amb seu al BeBusiness Vita Sant Cugat, és una startup biotecnològica dedicada a la transformació de residus orgànics en bioplàstics Polyhydroxyalcanoato (PHA) que es caracteritzen per ser produïts per bacteris, biodegradables al medi ambient i compatibles amb el cos humà. L’empresa, que actualment compta amb 7 treballadors i ja ha aixecat 2,8 milions d’euros, ha desenvolupat una tecnologia portàtil que utilitza un tipus de bacteris -que s’alimenten dels residus orgànics- per produir el nou material, que posteriorment es pot utilitzar substituint el plàstic tradicional en àmbits com el packaging, la impressió 3D o la biomedicina.

El Fòrum d’Inversió és un esdeveniment organitzat per ACCIÓ, L’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat, amb l’objectiu d’agrupar startups i inversors entorn de tres àrees temàtiques, ciències de la vida i de la salut, TIC i altres tecnologies. En aquesta edició, 21 startups seleccionades han tingut l’oportunitat de defensar el seu projecte.

D’altra banda, els Premis Cambra de Terrassa han reconegut tres empreses santcugatenques en l’edició d’enguany. Es tracta del Taller Jeroni de Moragas, com a Premi Cambra a l’Empresa Saludable, i de l’startup de dispositius mèdics Anaconda Biomed, distingida com a Premi Cambra a l’Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament. A més, també s’ha distingit l’empresa Talent Revolution sobre assessorament i suport digital amb el guardó a l’Empresa de Nova Creació. Els premis es lliuraran el proper 11 de juliol en una cerimònia que estarà presidida pel president de la Generalitat, Quim Torra.