Comerç / Economia

16 dones impulsen els seus projectes empresarials en la segona edició del ‘TAKE OFF’

17/12/2021
Comparteix aquesta notícia

16 dones impulsen els seus projectes empresarials en la segona edició del ‘TAKE OFF’

El programa formatiu per impulsar l’emprenedoria femenina ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat (XDESC)

Les participants han desenvolupat projectes en àmbits com el disseny gràfic, el manteniment d’habitatges, el comerç o l’estètica, entre d’altres

Aquest matí ha tingut lloc a la Sala de Plens l’acte de clausura del ‘TAKE OFF’, un programa d’impuls i suport a l’emprenedoria femenina promogut per l’Ajuntament de Sant Cugat i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat (XDESC). L’acte, que s’ha celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Mireia Ingla, el tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler, i la presidenta de la XDESC, Marta Fàbregas.

En aquesta segona edició, 16 dones empresàries, seleccionades entre 27 candidatures, han impulsat el seu projecte mitjançant grups de treball ‘TAKE OFF’, on han rebut suport, acompanyament i formació, han creat sinergies i networking i han compartit inquietuds, coneixements i la seva experiència amb altres dones emprenedores.

Entre els projectes seleccionats, la majoria microempreses de recent creació i del sector serveis, hi ha iniciatives en l’àmbit del disseny gràfic, il·lustració i màrqueting, centres d’estètica i barberia, reparació i manteniment d’habitatges i comunitats, l’alimentació i comerç, entre d’altres.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Cada vegada hi ha més dones que tenen ganes d’impulsar un projecte empresarial propi i, com a alcaldessa, em sento orgullosa que la nostra ciutat us pugui donar eines per fer-ho possible. Si alguna cosa hem demostrat en aquest darrer any, és que les dones podem afrontar qualsevol repte. Hem demostrat que l’empatia vinculada tradicionalment a les dones no és incomptable amb el lideratge, treballar sota pressió, la capacitat de gestionar equips o la visió a llarg termini, sinó tot el contrari.”

El programa ‘TAKE OFF’ té com a objectiu empoderar les participants i impulsar aquells projectes empresarials de la ciutat amb lideratge femení per afavorir la igualtat de gènere en l’àmbit empresarial.

Gràcies al programa, que té una durada de dos mesos i és gratuït, les empresàries han pogut treballar de forma col·laborativa, intercanviant experiències, per estimular la creativitat i la generació d’idees i millorar les seves habilitats emprenedores.

Més informació sobre el Programa TAKE OFF a https://www.santcugat.cat/web/suport-emprenedoria