Ajuntament / Cultura

Sant Cugat se suma al Dia Internacional dels Museus

14/05/2019
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat s’afegeix un any més a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que se celebra cada 18 de maig per visibilitzar el paper que fan aquests centres culturals a la nostra societat. Aquesta celebració va ser impulsada a tot el món l’any 1977 per l’ICOM (Consell Internacional dels Museus: https://icom.museum/es/actividades/eventos/dia-internacional-de-los-museos/).

Concretament, a Sant Cugat s’han organitzat dues activitats:

  • Mostra “Mostra Làpides sepulcrals SPO” (del 10 al 26 de maig al Museu del Monestir). Presenta quatre làpides procedents de la desapareguda església de Sant Pere d’Octavià, i que són testimoni de les famílies locals dels segles XVI i XVII. Aquesta petita col·lecció és fruit de la donació de tres làpides el 2017 per part dels germans Villanueva Sánchez, i d’una anterior realitzada pel grup grup format per Ramon Millet, Joan Tortosa, Joan Moncau, Jaume Manresa i Joan Buscallà. Aquestes làpides havien estat reaprofitades com a material de construcció de la casa de Josep Massana (antiga seu de l’Ateneu i en breu Museu del Còmic), fins que van ser recuperades i donades al museu. Consulta el document Mostra Làpides sepulcrals SPO.
  • Nit dels Museus (18 de maig). El Museu del Monestir i el Celler Modernista i ViLab obriran les seves portes durant la Nit dels Museus fins a les 12 de la nit.