Cultura

Sant Cugat posa en marxa “Enraonar”, un nou programa de pensament, reflexió i interacció social

18/09/2019
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa, Mireia Ingla, va presidir ahir a la tarda la presentació del programa de reflexió, pensament i interacció social “Enraonar”. L’acte, celebrat al centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani, també va comptar amb la presència de la tinenta d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut, Esther Madrona; el director del departament de filosofia de la UAB, Daniel Gamper; i la professora del departament de filosofia de la UAB, Begonya Saez.

L’objectiu d’”Enraonar” és obrir un espai de reflexió pública sobre temes centrals de la societat contemporània a partir del pensament filosòfic, científic, polític, econòmic, jurídic, literari i artístic. Liderat per l’Ajuntament, aquest programa compta amb la col·laboració d’institucions com el CCCB, el departament de filosofia de la UAB o el CIDOB.

“Enraonar” començarà amb el cicle “Pensar, sentir, fer la revolució feminista” que, coordinat per Begonya Saez, tindrà lloc aquesta tardor amb conferències, taller de lectures i cinefòrum (adjuntem Programació Enraonar). Els propers cicles tindran com a protagonistes “L’estat del món” (hivern 2019/20. Cicle coordinat per Cèlia Cernadas i Carme Colomina) i “Ètica, drets i deures” (primavera 2020. Cicle coordinat per Victòria Camps).

Durant l’acte de presentació d’aquesta nova iniciativa, que va comptar amb una intervenció de Daniel Gamper sobre el valor de la paraula i la reflexió, l’alcaldessa Mireia Ingla va subratllar que “enraonar és fonamental per crear espais de diàlegs, que avui en dia són molt necessaris”. Ingla també va valorar molt positivament que el programa “comenci parlant de feminisme. La nostra voluntat és incloure la perspectiva de gènere a tota la programació local”.

Finalment, la tinenta d’alcadia Esther Madrona va remarcar que “cada vegada és més evident que ens cal un espai pel pensament i justament això és el que proposem: un programa de reflexió tranquil·la”.