Cultura

Sant Cugat celebrarà el dia 2 de març la revetlla de Sant Medir

19/02/2020
Comparteix aquesta notícia

Aquest matí s’han presentat les activitats que l’Ajuntament ha organitzat per celebrar Sant Medir, copatró de la ciutat. El Grup Mediterrània, que aquest 2020 celebra 25 anys, serà l’encarregat de capitanejar la tradicional cercavila que va des del centre de Sant Cugat a l’ermita de Sant Medir.

Durant l’acte, la tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut, Esther Madrona, ha volgut recordar la figura de Jaume Pahissa, que va morir el passat dia 13 de febrer: “Pahissa va ser un dels fundadors de la Penya Regalèssia, entitat dedicada a la preservació i el manteniment del patrimoni local, com ara l’ermita de Sant Medir. Per això, recordarem la Penya Regalèssia en un petit homenatge el mateix dia 2, abans de donar el tret de sortida als actes de celebració”

Amb la finalitat d’enriquir i fer créixer la festivitat, l’Ajuntament ha introduït a la programació diverses novetats:

• La celebració, el dia 2 de març, de la revetlla de Sant Medir, que es farà al Celler Modernista i comptarà amb les actuacions del Grup Mediterrània i el Grup Marala. L’Ajuntament ha decidit que, a partir d’ara, els escollits com a banderers participaran de manera activa en la programació de la festa.

• El mateix dia 3, la recepció a la cercavila dels banderers per part de l’alcaldessa es farà a la plaça de la Vila, en comptes de la plaça de Barcelona.

• L’esplanada de l’ermita de Sant Medir acollirà l’estrena de l’obra de teatre “Faves contades”, a càrrec del grup Teatre a l’ombra.

• La fira de Sant Medir es redistribueix a l’esplanada, per ocupar un espai més ampli i facilitar el trànsit dels del visitants.


Altres activitats programades

A banda de les novetats, la celebració de l’Aplec comptarà amb la programació tradicional, tant al centre de la ciutat com a l’entorn de l’ermita de Sant Medir, que podeu consultar sencera a https://www.santcugat.cat/programa/sant-medir-2020

La Diada Castellera de Sant Medir es farà el dia 8 de març, amb la participació dels Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sants, els Castellers de Sant Cugat i la nova incorporació dels Castellers de Sarrià. Aquesta diada se celebra de forma itinerant entre la ciutat de Sant Cugat i els barris de Barcelona que també celebren la festivitat de Sant Medir.

El Museu organitza, diumenge 1 de març, una activitat adreçada al públic familiar on es dona conèixer la llegenda de Sant Medir i on també es planta una llavor per fer créixer la fava de Sant Medir a casa nostra. D’aquesta manera es vincula la tradició amb la sostenibilitat i el respecte per al medi ambient.

El camí cap a Sant Medir, en perfecte estat

A causa del pas del temporal Gloria per la ciutat el passat mes de gener, el camí cap a l’ermita de Sant Medir va quedar malmès. Des de Serveis Urbans s’ha treballat en l’arranjament, com ara la reparació d’un gran esvoranc provocat per la caiguda d’un arbre, per tal que pugui estar transitable tant per les persones com pels vehicles que hi participin a l’Aplec.