Cultura

Els Cinemes Sant Cugat reobren el divendres 27 de novembre

25/11/2020
Comparteix aquesta notícia

Després de l’anunci de les mesures del pla de reobertura que ha adoptat el Govern de la Generalitat, els Cinemes Sant Cugat obriran de nou les seves portes el dia 27 de novembre, amb el 50 %  d’aforament.

La reobertura es farà amb noves estrenes i amb pel·lícules que no van poder ser projectades durant el tancament. Algunes de les pel·lícules amb les que es reobriran els Cinemes Sant Cugat són la producció catalana de Cesc Gay Sentimental, la comèdia espanyola Ni de coña i la cinta francesa Iré donde tu vayas.

La programació sencera i la venda d’entrades està disponible al web dels Cinemes Sant Cugat.

Es reprenen els cicles i festivals organitzats per l’Ajuntament

Amb la reobertura també tornen a la ciutat els cicles i festivals de cinema organitzats per l’Ajuntament. A més, aquest desembre ve especialment carregat de propostes interessants que van des del cinema d’autor fins l’animació en català, passant pel millor cinema català d’estrena que prepara el terreny pels Premis Gaudí.

Les quatre pel·lícules del Cicle de Cinema d’autor que no es van poder projectar durant el tancament es reprogramaran a partir del dijous 14 de gener de 2021, data en la qual començarà el nou cicle.

Aquestes són totes les activitats previstes fins passades les festes de Nadal:

  • Cicle de cinema d’autor

Dijous 3 de desembre – 17 h i 19:30h

EIDURINN (Medidas extremas) de Baltasar Kormákur

Islàndia, 2016 (1h 50’). Idioma: islandès

Un home està disposat a tot per treure la seva filla del món de les drogues i la delinqüència. Barreja de drama familiar i film d’acció que ens permet descobrir el cinema islandès, una cinematografia petita com el mateix país. Una autèntica raresa.

Dijous 10 de desembre – 17 h i 19:30h

SORRY, WE MISSED YOU (Lazos de familia) de Ken Loach

Regne Unit, França, Alemanya, 2019 (1h 40’) Idioma: anglès

Una família sobreviu fent feines precàries. Al pare li surt l’oportunitat d’una nova feina molt dura però millor remunerada. Però s’enfronta amb una realitat diferent. Ken Loach en estat pur que, com sempre, denuncia l’explotació de la classe treballadora. I ho fa sense embuts.

Dijous 17 de desembre – 17 h i 19:30h

Amb presència de la productora del film Alba Sotorra

PER LA LLIBERTAT d’Ersin Çelik

Catalunya i Kurdistan, 2020 (1h 50’). Idiomes: kurd, turc

La Zilan torna a la seva ciutat natal en memòria del seu germà assassinat per ISIS, però tot ha canviat. Aviat es veurà involucrada en la lluita de resistència davant la brutal repressió de la policia i l’exèrcit. Basat en els diaris dels joves que van lluitar, aquesta producció kurdo-catalana explora l’esperança, l’amistat, el sacrifici i la pèrdua en una lluita per la llibertat.

  • 3r Festival Anima’t en família

 Dilluns 28 de desembre

15:45  i 17:30 – Anem a caçar un os (i altres contes)

Regne Unit 2019 (1h) Idioma: català – A partir de 3 anys

Has anat mai a caçar un os ben gros? Cinc germans aprofiten que els seus pares marxen de casa per sortir a l’aventura! Travessen un camp ple d’herba… xuix, xuiax, xuix!, un riu ple d’aigua… glup, glup, glup! i un bosc ple d’arbres… tipiti, tòpiti, tipiti! Però, qui té por de l’os dolent? Ningú! Perquè són molt i molt valents. Quatre històries basades en llibres infantils, per fer viatjar els més petits del conte a la pantalla.

Dimarts 29 de desembre

15:45  i 17:30 – Jacob, Mimi i els gossos del barri

Letònia i Polònia 2019 (1h 10’) Idioma: català – A partir de 6 anys

En Jacob Ocell viu a la ciutat i somia convertir-se en arquitecte com el seu pare. Un dia, el pare, li diu que ha de marxar per negocis durant uns dies i el noi haurà de passar una setmana sencera amb la seva cosina Mimi i el seu oncle Àguila al barri antic de Riga, Maskachka. Tan bon punt hi arriba, un ric home de negocis comença a excavar el parc central per edificar-hi nous gratacels. En Jacob i la Mimi decideixen aturar el projecte.

Dimecres 30 de desembre

15:45  i 17:30 – La tortuga roja

França 2016 (1h 20’) Idioma: sense diàlegs – A partir de 7 anys

Història muda sobre un nàufrag en una illa tropical deserta, poblada de tortugues, crancs i aus. La pel·lícula explica les grans etapes de la vida d’un ésser humà a través d’una emotiva rondalla fantàstica que li va valdre una nominació a l’Oscar. Una coproducció de diverses productores franceses i el japonès Studio Ghibli.

Dissabte 2 de gener

15:45  i 17:30 – La Lur i l’Amets 

Euskadi 2019 (1h 25’) Idioma: català – A partir de 6 anys

Els pares de la Lur i l’Amets tenen un casament i han deixat els bessons a casa de l’àvia Andere. Però, gràcies als seus poders i del seu gat Baltaxar, no serà un cap de setmana convencional. S’endinsaran en un viatge inoblidable, es traslladaran a diferents èpoques i viuran aventures al llarg de la nostra història. Seran els protagonistes de cadascuna de les històries i en totes comptaran amb l’ajuda de Andere i Baltaxar.

Diumenge 3 de gener

 15:45  i 17:30 – Coco, el petit drac  

Alemanya 2019 (1h 25’) Idioma: català – A partir de 4 anys

Per primera vegada, els dracs de foc i els dracs gourmet marxen junts de vacances per fomentar l’amistat entre tribus. Però en Coco, un petit drac de foc, i el seu amic Oscar, un drac gourmet, estan decebuts a l’assabentar-se que la seva millor amiga, la porc espí Matilde, ha estat exclosa de el viatge perquè no és un drac. Així que decideixen amagar-la al vaixell que els portarà a de colònies d’estiu. Seran seves les millors vacances?

Dilluns 4 de gener

15:45  i 17:30 – Zibila i el poder de les ratlles (i altres contes)

França 2019 (50’) Idioma: català – A partir de 3 anys

La Zibila és una zebra adoptada per una família de cavalls. En el seu primer dia d’escola, els seus companys la tracten diferent i se’n riuen d’ella per tenir ratlles, però gràcies a una gran aventura amb el seu amic Carino recuperarà la seva confiança. Vine a conèixer la Zibila i el poder de les seves ratlles! Una història acompanyada de tres curts per celebrar la diversitat.

  • Cicle de Cinema per a tothom

Diumenge 27 de desembre

12:00 – Els Croods 2: Una nova era

Estats Units 2020 (1h 30’) Idioma: català – A partir de 5 anys

Obligats a marxar a la recerca d’un nou lloc on viure, la primera família prehistòrica s’aventura a explorar el món amb l’objectiu de localitzar un lloc més segur per crear una llar. Però quan troben un idíl·lic paradís emmurallat que compleix amb totes les seves necessitats, es troben que aquest lloc amaga una sorpresa: ja hi ha una altra família que ja hi viu…

Diumenge 3 de gener

12:00 – Jacob, Mimi i els gossos del barri

Letònia i Polònia 2019 (1h 10’) Idioma: català – A partir de 6 anys

En Jacob Ocell viu a la ciutat i somia convertir-se en arquitecte com el seu pare. Un dia, el pare, li diu que ha de marxar per negocis durant uns dies i el noi haurà de passar una setmana sencera amb la seva cosina Mimi i el seu oncle Àguila al barri antic de Riga, Maskachka. Tan bon punt hi arriba, un ric home de negocis comença a excavar el parc central per edificar-hi nous gratacels. En Jacob i la Mimi decideixen aturar el projecte.

  • Cicle Gaudí

Dimarts 22 de desembre

19:30 – Las niñas de Pilar Palomero

Espanya 2020 (1h 30’) Idioma: Castellà

La Cèlia, viu amb la seva mare a Saragossa, ha crescut sense qüestionar mai res d’allò que l’envolta. L’arribada de la Brisa a l’escola de monges i la seva amistat amb un grup de noies més grans que ella, l’empeny cap a una nova etapa de la seva vida: l’adolescència. En aquest viatge, en l’Espanya dels 90 la Cèlia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

  • Projecció especial

Diumenge 13 de desembre a les 19 h

Amb presència del director Joan Frank Charansonnet i la protagonista Sònia Guimerà

TERRA DE TELERS de Joan Frank Charansonnet

Catalunya 2020 (1h 55’). Idioma: català

La Julieta i la Blanca son dues nenes que arriben juntament amb la seva família a la que serà la seva nova vida. Damunt d’un carro i amb un bagul com a únic equipatge, escolten amb atenció el que el pare els ha repetit mil vegades “Tot això ho faig per a vosaltres”. La vida a colònia és tot un món per descobrir: els veïns, els telers, el riu, l’escola, la xarran