Cultura

El nou cicle “Cambres Singulars” porta la música als centres municipals d’art i a la Sala Clavé

11/10/2021
Comparteix aquesta notícia

El nou cicle “Cambres Singulars” porta la música als centres municipals d’art i a la Sala Clavé

Un total de 5 concerts de música de cambra, entre octubre i febrer, conformen una programació paritària amb joves talents ja consolidats

També a l’octubre, el piano tornar al carrer en una nova edició d’“El Maria Canals porta cua a Sant Cugat”

Dins del programa Viu la Clàssica a Sant Cugat, la ciutat estrena, el proper 23 d’octubre, un nou cicle de música clàssica de cambra en petit format que, amb el títol “Cambres Singulars”, oferirà un total de 5 concerts en espais innovadors, on habitualment no hi sona la música.

La Casa Aymat, el Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani, el Centre d’Art Maristany i la Sala Clavé a La Unió Santcugateca seran els escenaris dels concerts programats entre octubre 2021 i febrer 2022.

La voluntat de l’Ajuntament és la d’apropar aquests equipaments culturals a la ciutadania i atreure nous públics en aquests espais, amb una programació paritària de joves talents consolidats, que compta amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Sant Cugat.

Les actuacions es faran un dissabte al mes, a les vuit del vespre, i el preu de l’entrada és de 8 € que es poden adquirir a través de santcugat.cat. En aquells espais d’art amb una exposició vigent, el concert anirà acompanyat d’una visita guiada mitja hora abans i inclosa en el preu de l’entrada.

Tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona: “Amb aquestes dues propostes culturals volem apropar la música clàssica a tothom. D’una banda, amb una oferta que combina la música de cambra interpretada en clau juvenil amb la visita guiada a una exposició. D’altra banda, amb una iniciativa lúdica i distesa que convida a l’espontaneïtat del públic per exercir d’artista”.

Programa “Cambres Singulars”

Dissabte, 23 d’octubre – 20 h – Casa Aymat
Eulàlia Fantova, mezzosoprano
Jordi Reguant, clavicèmbal

Dissabte, 20 novembre – 20 h – Centre Grau-Garriga d’Art tèxtil Contemporani
Eudald Buch, piano

El concert inclou la visita guiada, a les 19:30 h, a l’exposició “La puntada subversiva”

Dissabte, 11 de desembre – 20 h – Centre d’Art Maristany
Windu, quartet de flautes de bec

El concert inclou la visita guiada, a les 19:30 h, a l’exposició “Pas mal”

Dissabte, 15 de gener – 20 h – La Unió – Sala Clavé
Mireia Tarragó, soprano
Carmen Santamaria, piano

Dissabte, 19 de febrer – 20 h – Centre Grau-Garriga d’Art tèxtil Contemporani
Àlvaro Toscano, guitarra

El concert inclou la visita guiada, a les 19:30 h, a l’exposició “La puntada subversiva”

“El Maria Canals porta cua a Sant Cugat”

L’Ajuntament i el prestigiós Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona organitzen la jornada “El Maria Canals porta cua a Sant Cugat”, una iniciativa lúdica, també dins del programa Viu al Clàssica a Sant Cugat, que posa a l’abast de tothom el piano, tant per tocar-lo com per escoltar-lo.

Dissabte 16 d’octubre, des de les 11 h i fins a les 19 h, es col·locaran 3 pianos de cua al carrer:

• Plaça de Lluís Millet
• Plaça d’Octavià
• Carrer de la Creu

Estaran a disposició de tothom que els vulgui tocar i un dinamitzador acompanyarà cada piano i animarà les persones a acostar-se a l’instrument.

Hi haurà la possibilitat que hi hagin duets amb altres instruments o l’acompanyament de cantants, també les actuacions d’estudiants de música de Sant Cugat que podran fer reserva prèvia d’horari.

La plaça d’Octavià acollirà, a les 18 h, el concert de clausura de la jornada a càrrec d’una de les persones premiades en el Concurs de piano Maria Canals 2021.

S’adjunten les respectives imatges de “Cambres Singulars” i “El Maria Canals porta cua a Sant Cugat”