Ciutat / Cultura

Avanç de programació de la Festa Major de Sant Cugat 2019

04/06/2019
Comparteix aquesta notícia

La Festa Major de Sant Cugat enguany se celebrarà del 27 al 30 de juny. 50 espais diferents i més de 160 propostes conformen la Festa que presenta alguns canvis i novetats en la programació:

 • Canvis en la Cultura Popular i Tradicional! El fet de que Sant Pere caigui en dissabte, modifica l’escaleta habitual de la cultura popular. La Trobada Gegantera i les Sardanes es faran diumenge junt amb la Diada Castellera qui deixarà de fer les vigílies. A més, la Trobada d’Entremesos d’arreu de Catalunya es durà a terme el divendres a la tarda.
 • Sumem un punt més per a sopars a la fresca. A part de La Taverna (pl. Barcelona) i el Food&Fun (Parc Central), obrim el Xiringuit-u a la plaça Ú d’Octubre, espai gastronòmic amb furgoteques i cervesa artesana local
 • El Tast de Vins passa al Celler Modernista l’any que celebra la seva 20a edició
 • La FMA canvia de vorera! Modifica la seva ubicació situant-se a la Rambla del Celler però més amunt del carril que ja s’anomena c. Puig i Cadafalch

 

El Club Muntanyenc Sant Cugat, pregoners de la Festa Major d’enguany.

El Club Muntanyenc Sant Cugat és una entitat d’origen muntanyenc fundada el 1944. Ofereix un gran ventall d’activitats de caràcter cultural, esportiu i pedagògic, amb l’única ambició de fomentar la cohesió popular, l’ecologisme i l’amor per la muntanya i el medi natural. El CMSC el formem quasi dos mil socis i sòcies, que organitzen la majoria d’activitats de forma voluntària, amb el reforç d’un equip de tècnics que ajuden en la tasca administrativa i especialitzada del club.

El principal actiu de l’entitat és l’equip humà. Esport, formació, serveis, vida associativa, lleure i cultura; la seva acció comunitària es dóna a través de les seccions de l’entitat, que promouen i presten voluntàriament el seu temps per organitzar i dinamitzar els projectes, les activitats i la vida social del club, amb voluntat de servei i de compromís amb la nostra societat.

Al llarg dels seus 75 anys d’història, el Club ha crescut conjuntament amb Sant Cugat, esdevenint una institució central i històrica dins la vida associativa i popular santcugatenca. Algunes de les activitats més emblemàtiques, com la Marxa Infantil de Regularitat, han acabat representant un símbol del poble que ha marcat a moltes generacions de conciutadans i conciutadanes.

L’alcaldessa en funcions, Carmela Fortuny, ha volgut destacar el vessant transversal de l‘entitat i els “valors de respecte per l’entorn la cura de la natura i la voluntat de cohesió que caracteritzen el Club Muntanyenc. Un model d’èxit”, ha subratllat Fortuny, “no és usual que una entitat arribi a celebrar 75 anys”.

Una programació eclèctica, plural i per a tots els públics i edats

En Música, es tornen a distribuir els plats més forts pels diferents espais de la festa, enlloc de concentrar-los en un únic emplaçament. Alguns destacats:

 • Marinah i Auxili a la plaça Octavià – Espai d’Arrel
 • Tremenda Jauría i Muyayo Rif al parc Ramon Barnils – DesPlaça Jove
 • Guillem Roma, Flamingo Tours, i la salsa de Karamba a la plaça Barcelona – La Taverna.

En arts escèniques, la Desplaça Jove recupera la música electrònica i la seva Dance Zone amb Global parties i incorpora un espectacle de dansa Hip Hop amb els Brodas,  a més dels habituals concerts; la Tarda d’Arts al Parc al centre de Sant Cugat sorprendrà el públic amb propostes d’alt nivell  i es recupera el Cinema a la Fresca projectant Bohemian Rhapsody , també al parc central.

 • L’exèrcit de la llum de la Cia. Brodas Bros , a la DesPlaça Jove
 • Flow Papagayo de la Cia. Mumusic Circus, Petjades amb Cia. Pau Palaus i Antipasti de la Cia. El que ma queda de teatre, seran els espectacles de carrer

Pel que fa al públic familiar, hi haurà oferta cada dia, matí i tarda. Plaça del Coll, Claustre, i Av. Cerdanyola se sumen a intensificar l’oferta per als més menuts. El Racó Infantil de Festa Major al parc Central, dobla: dues tardes(dissabte i diumenge) repletes de múltiples activitats. La Festa de l’Esport al Carrer es concentra en dos dies ( també el dissabte al matí) i la Festa de l’Aigua es trasllada a l’entorn de la casa de Cultura.

 • Xics&Roll i el seu Tribut a Bruno Mars al pícnic musical L’Estovallada
 • Música pop amb Orelles de Xocolata, Clown amb La SuperBleda, Back2clasics amb la Cia. Planeta Trampolí, titelles amb Can Ninot,  i Cia. Patawa , al Parc Central
 • Animació amb Jaume Barri, canó d’escuma, inflables i jocs d’aigua a la plaça de la Casa de Cultura

Ja han començat els assajos per aprendre a ballar el “Paga-li Joan, el ball del vano i el ram”.

Hi ha temps d’inscriure-s’hi fins al 9 de juny. Ho podeu fer mitjançant el correu [email protected] o bé directament als assajos:

 • Dimecres i divendres, del  22 de maig al 26 de juny
 • Hort de l’Abat – Jardins del Paga-li Joan
 • Grup infantil (de 6 a 14 anys) de 19 a 20h
 • Grup d’adults de 20.30h a 21.30

 

APP i Xarxes socials de la Festa Major

APP ‘FMSantCugat’ es podrà trobar disponible, de manera gratuïta, a partir del 17 de juny a Apple Store i Google Play per dispositius Android, Iphone, Ipads i tauletes. L’APP permetrà als ciutadans i ciutadanes tenir la programació en tot moment a la butxaca, de manera itinerant.

L’APP un any més permetrà consultar tota la informació filtrada per : dies, espais, horaris i temàtiques. I a més a més, avisarà també amb un notificació push quan comencin les activitats marcades com a preferides o hi hagi modificacions de darrera hora!

 

Els perfils a les xarxes socials són:  

Twitter: @FMSantCugat

Facebook:  https://www.facebook.com/FestaMajorSantCugat

Instagram: @fmsantcugat

 

La programació completa de la Festa Major es donarà a conèixer el 17 de juny, dia de la presentació oficial de la Festa:

Dilluns 17 de juny, a les 18 h, a la plaça Pep Ventura.