Cooperació

Sant Cugat destina 260.000 euros en projectes de cooperació

12/01/2021
Comparteix aquesta notícia

Es finançaran 15 projectes de cooperació i educació al desenvolupament i 3 projectes d’emergència internacional

Els ajuts serviran per lluitar contra la Covid, ampliar escoles, lluitar per la justícia de gènere o construir habitatges en països com el Marroc, Hondures, Moçambic o l’Índia, entre d’altres

L’Ajuntament de Sant Cugat referma el seu compromís amb la solidaritat i el desenvolupament dels països més empobrits amb l’aprovació d’una partida de 260.000 € que es destinaran a l’impuls de 18 projectes de cooperació, ajut humanitari i emergència internacional.

D’aquesta manera, es dona suport a projectes d’entitats i ONG de la ciutat que treballen conjuntament amb entitats, administracions i ONG de països del tercer món.

Projectes orientats a millorar les capacitats productives de les comunitats receptores (microcrèdits, creació de cooperatives, millores agràries, adaptació al canvi climàtic…) ; iniciatives en el camp de l’educació, de la formació, de la salut, dels Drets Humans o de la superació de situacions discriminatòries (per raons de sexe, ètnia, etc.); i orientats a promoure i enfortir els processos democràtics i participatius.

Gemma Aristoy, regidora de Ciutadania: “Volem augmentar el pressupost destinat a la cooperació, els drets humans i la pau per a reduir les desigualtats i garantir la justícia social. Actualment, també hi trobem una relació força estreta amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, que contemplen diversos aspectes que ens afecten a escala mundial. La cooperació és una bona eina per assolir-los.”

Projectes Cooperació indirecta (243.954,94 €)

Del total del pressupost, 243.954,94 € es destinaran a finançar 15 projectes de cooperació internacional i per accions d’educació al desenvolupament. Les iniciatives seleccionades inclouen accions per promoure els drets de la infància, impulsar programes formatius sociolaborals, fomentar la seguretat alimentària, promoure la justícia de gènere i el desarmament, orientar els joves en la inserció laboral o promoure l’empoderament socioeconòmic de les dones en països com Hondures, el Marroc, Bolívia, Paraguai, Moçambic, Guinea Bissau, l’Índia, Senegal o Madagascar.

Descripció de projectes

Ajuts d’emergència internacional (15.183,93 €)

La resta, 15.183,93 €, aniran directament a subvencionar accions per pal·liar els efectes de la Covid-19 en països del tercer món i en ajuts d’emergència internacional a països afectats per desastres naturals com l’huracà Eta que fa un any va colpejar el centre del continent americà:

Projecte

  • Emergència Internacional Covid –Oxfam Intermón 10.115,19€ 65 països
  • Emergència huracà Eta -Acció Solidària i Logística 2.534,37€ Hondures
  • Emergència huracà Eta -Fons Català Cooperació 2.534,37€ Nicaragua

La inversió forma part de la partida 2020 prevista en el Pla Director de Cooperació Pau i Drets Humans 2017-2021. No obstant això, la voluntat del Govern és augmentar-la progressivament, un 0,1% cada any del mandat, fins a arribar a l’1% el pressupost dedicat a Cooperació (2020 – 0,7% / 2021 – 0,8% / 2022 – 0,9% / 2023 – 1%).