Comerç / Economia

Taula de comerç oberta per afavorir el desenvolupament comercial i econòmic

29/03/2023
Comparteix aquesta notícia
La Taula de Comerç se celebra en format obert amb la participació d’establiments comercials i agents econòmics de Sant Cugat

Els diferents agents han proposat accions per afavorir el desenvolupament comercial, social i econòmic de la ciutat
La regidoria de Promoció Econòmica ha fet balanç de les accions que s’han fet durant el mandat per dinamitzar el teixit comercial i ha anunciat nous ajuts per al sector
Aquest dimecres ha tingut lloc la Taula Oberta de Comerç que ha comptat amb la participació de més de 30 persones, la majoria titulars d’establiments comercials, de restauració i de serveis personals de la ciutat, així com les principals associacions empresarials d’àmbit territorial.
La Taula de Comerç és un espai de treball, reflexió i consens de les mesures estratègiques que es duen a terme a la nostra ciutat per afavorir el seu desenvolupament comercial, social i econòmic. En aquesta ocasió, s’ha volgut també compartir amb els assistents les accions realitzades durant dels últims quatre anys per afavorir la dinamització del teixit comercial.
L’acte, presidit per la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila; ha comptat amb les intervencions del tinent d’alcaldia de Presidència i Hisenda, Pere Soler; la gerent de Sant Cugat Comerç, Adela Burgos; la responsable  d’anàlisi i projectes d’innovació comercial de la Diputació de Barcelona, Cristina Jiménez; i el director general d’Indalter, Jordi Massana.

El tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler, ha mostrat les principals accions de suport al Comerç 2019-2022 i ha destacat que en concepte d’ajuts i subvencions adreçades al comerç i restauració s’han destinat durant el present mandat un total de 1.342.688 d’euros. Durant aquest període han tingut lloc accions com els ‘Vals de Descompte’ en el marc de la campanya ‘Gràcies, Compra a Sant Cugat’ per revitalitzar l’economia local afectada per la pandèmia. La iniciativa que va tenir dues edicions, hi van participar en total 202 establiments que van bescanviar vals per un total de 155.454 d’euros. També ha destacat l’import total de 966.058 euros que s’ha atorgat al teixit comercial i empresarial per pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19.

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport: “El comerç local és la garantia de la vertebració de qualsevol ciutat, de la seva cohesió social i territorial i de potenciar el dinamisme de l’economia local. Potenciar el comerç local és, de totes, la millor inversió possible.”

La tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, per la seva banda, ha presentat la nova línia d’ajuts per fer front a l’augment  de la despesa de la llum dels establiments de la ciutat. Amb una dotació global de 212.567 euros, es preveu poder beneficiar a més de 200 establiments.

Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç: “una vegada més, estem al costat del comerç, ajudant-los a mitigar els efectes  de la pujada dels costos energètics a través d’una nova línia de subvenció i escoltant les seves necessitats”.

Per part de Sant Cugat Comerç, Burgos ha explicat les dades de l’observatori dels centres urbans, projecte impulsat per l’ajuntament amb la col·laboració de l’associació.  L’estudi, realitzat per Fundació Comerç Ciutadà, mostra els fluxos de persones i la concentració d’establiments de les àrees comercials.

Adela Burgos, gerent de Sant Cugat Comerç: “Amb aquest estudi hem pogut constatar que Sant Cugat és un municipi que inspira confiança als inversors. Tant és així que, la rotació de negocis en zones comercials és molt dinàmica. En aquest sentit, els serveis ocupen els establiments de moda i complements, que han experimentat un descens. També hem observat que el nombre de comerços i locals de restauració oberts se situa per sobre de la mitjana de les altres poblacions de l’estudi. Un apunt important és que, encara que ha baixat el flux de persones arran de la pandèmia, es mantenen les vendes””.

Per últim, la Diputació de Barcelona ha presentat l’app APROPTEU de comerç urbà, que té com a objectiu dotar de major competitivitat el comerç de proximitat mitjançant l’ús de la tecnologia. Una eina digital pensada per ser pràctica, àgil i funcional.