Comerç / Economia

Nou servei de suport a la digitalització del comerç per afrontar la crisi de la COVID-19

04/05/2020
Comparteix aquesta notícia

Amb l’objectiu de donar suport als comerços del municipi per afrontar la situació actual i el post-confinament, l’Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa un nou servei de suport i acompanyament personalitzat per a petits i mitjans comerços, per potenciar la seva digitalització.

El servei, que oferiran consultors especialitzats, parteix d’una diagnosi de l’estat del negoci tant des del punt de vista digital com estratègic amb la finalitat de plantejar un seguit d’accions adaptades al seu grau de digitalització actual i que tenen com a objectiu final disposar d’un canal de venda on-line, que reforci el canal tradicional presencial.

A través d’una breu enquesta que haurà de contestar el comerç, s’establirà l’itinerari a seguir, tenint en compte la realitat des de la qual parteix cada negoci.  S’ofereix des d’assessorament personalitzat per la definició de les accions a fer fins a acompanyament per a professionals especialistes en consultoria estratègica per a la consecució dels objectius plantejats.

Des de finals de març, l’Ajuntament, a través de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE), ha engegat diferents serveis de suport a l’activitat econòmica que formen part del conjunt de mesures del pla de xoc per a la reactivació de l’economia local. Informació i assessorament d’ajuts i subvencions en l’àmbit local, autonòmic i estatal; assessorament i ajuda en la tramitació d’ERTO per a microempreses i mediació de lloguers de locals comercials són alguns dels serveis que tenen a la seva disposició els comerços, autònoms i pimes amb seu a Sant Cugat.

Per sol·licitar el servei les persones interessades s’hauran d’adreçar a l’OAE com ho fan habitualment, a través del formulari web santcugat.cat/web/formulari-contacte-oae.

L’àrea de Promoció Econòmica i Comerç segueix treballant amb la Taula d’emergència econòmica local formada per les associacions de comerciants, representants dels restauradors, Cambra de Comerç de Terrassa i Sant Cugat Empresarial, en el disseny i implementació d’altres mesures  per pal·liar l’impacte sobre el comerç local provocada pel COVID-19, per tal de contenir la situació de xoc i estrès d’aquest davant la situació actual i futura.