Comerç

L’Ajuntament adequa els horaris dels mercats municipals a la demanda i autoritza ampliar els dies del Mercat de Pagès

20/03/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament ha impulsat un conjunt de mesures per reforçar els punts de venda d’aliments a la ciutat i, de retruc, ajudar a treure pressió al servei que ofereixen els supermercats.

 

En aquest sentit, l’Ajuntament ha autoritzat el Mercat de Pagès (que organitza l’Ateneu Santcugatenc) a donar més servei: obrirà cada dissabte i no cada 15 dies com fins ara era habitual. Cal recordar que aquest mercat es troba a la plaça Sant Pere (davant mercat Vell).

 

A més, l’Ajuntament ha decidit ajustar els horaris dels mercats municipals perquè pràcticament la totalitat de la demanda es concentra pel matí. Per aquest motiu alguns mercats no obriran per la tarda i d’altres  avançaran l’horari de tancament. Aquesta mesura també permet a les parades ajustar les necessitats dels seus treballadors i treballadores. Concretament a partir d’ara els horaris dels quatre mercats municipals són:

 

·       Mercat Torre Blanca: de dilluns a dissabte de 8:00 a 14:00 hores. Divendres també per la tarda (de 8:00 a 19:00 horari continuat)

 

·       Mercat Mira-sol: de dilluns a divendres de 9:00 fins les 19:00 hores. Dissabte 9.00 a 15.00h.

 

·       Mercat Vell: de dilluns a dissabte de les 8:00 a 15:00 hores. Aquests dies solament funcionen les parades d’alimentació (la part de restauració esta inactiva).

 

·       Mercat Volpelleres: de dimarts a divendres de 9:00 fins les 19:00 hores. Dissabte de 9.00 a 15.00h.

 

Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç: “L’objectiu és optimitzar i reforçar els recursos per tal de garantir el bon funcionament de tots els punts de venda d’alimentació a la ciutat. Cal tenir en compte que en condicions normals, la ciutadania fa un 40% dels àpats fora de casa –als menjadors de les escoles, a la feina…- i ara amb el confinament els àpats es fan gairebé tots a casa”

 

Així mateix, l’Ajuntament també permet l’obertura de parades d’alimentació dels mercadets de Sant Cugat (dijous), Valldoreix (dissabte) i la Floresta (diumenge). La resta de parades (roba, parament de la llar, floricultura…) no poden obrir.

 

Finalment, cal recordar que com és habitual l’Ajuntament vetlla perquè es compleixin totes les mesures sanitàries i de seguretat en tots els punts d’alimentació. A més també es demana responsabilitat a la ciutadania perquè l’abastament està garantit i, d’altra banda, que es mantinguin les distàncies de seguretat entre les persones que vagin a fer la compra.