Ciutat

“Volem viure lliures de violències sexuals!”, lema d’enguany del 25-N a Sant Cugat

04/11/2021
Comparteix aquesta notícia

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha presentat aquest matí el programa d’actes que s’ha organitzat a Sant Cugat amb motiu del Dia internacional per a l’eradicació de les violències envers les dones (25 de novembre). Enguany s’ha escollit com a lema “Volem viure lliures de violències sexuals!”.

El programa compta amb pràcticament 25 activitats, el doble que les organitzades l’any passat. A més, com a principal novetat l’Ajuntament ha impulsat les jornades “Les violències sexuals. Una mirada multidisciplinar” (22 i 23 de novembre). L’objectiu d’aquestes jornades és reflexionar, debatre i promoure accions de lluita davant les violències sexuals i abordar la realitat d’aquesta xacra social des d’una mirada multidisciplinar. D’altra banda, i com és habitual, l’acte institucional i la lectura de manifest tindrà lloc a la plaça de la Vila el mateix dia 25 de novembre.

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat: “les violències masclistes ens interpel·len a totes i a tots. Per això ens cal el suport de tothom per seguir lluitant i aconseguir erradicar-les. El nostre objectiu és, com diu el lema d’enguany, viure lliures de les violències sexuals”.

Els actes començaran el dia 8 de novembre i finalitzaran el 15 de desembre. S’han programat xerrades, documentals, concerts, espectacles teatrals, tallers, caminades, cinefòrums, recitals i altres actes com una ballada de sardana (ADJUNTEM PROGRAMACIÓ AQUÍ: PROGRAMA ACTES 25-N). Algunes de les xerrades aniran a càrrec d’especialistes tan destacades com Vicki Bernadet (xerrada “Abús sexual infantil, un problema social”), la psicòloga Elisenda Vila (“Com detectar la violència masclista”) o l’advocada Sònia Ricondo (“Prevenció de situacions de violències sexuals digitals amb els fills i filles”).

Per organitzar aquest extens programa, s’ha comptat amb el suport d’entitats com l’associació Noestasola; l’Ateneu Santcugatenc; Hora Bruixa; l’UNIPAU; CooperAcció; La Ciranda; Refugees Welcome; l’Entitat Sardanista; la Xarxa Monestir-Sant Francesc; el Grup de dones canción sin miedo; Dones en creixement; o l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat.

Paral·lelament, també s’han organitzat:

• Exposició “Lliures i sense por”, per reflexionar sobre què són les violències sexuals, com identificar-les, quines són les causes, i què es pot fer davant situacions de violència. Claustró del Monestir del 16 al 26 de novembre.

• Exposició de quadres sobre violència de gènere, de Paula Sorní. Casa de Cultura, del 22 al 26 de novembre.

• Biblioteques de Sant Cugat: racó bibliogràfic de contes no sexistes i llibres sobre la prevenció de la violència.

• Centres de primària: tallers de relacions igualitàries.

• Centres de secundària: tallers de prevenció de les violències sexuals i per detectar relacions abusives en les primeres relacions de parella.