Ciutat

Sant Cugat commemora el 25N amb el lema “El masclisme mata: barrem-li el pas!”

17/11/2020
Comparteix aquesta notícia

Tot a punt per commemorar a Sant Cugat el Dia Internacional contra la violència masclista (25-N). La ciutat ha preparat des d’avui i fins al 30 de novembre un programa d’activitats amb el lema “El masclisme mata: barrem-li el pas!”.

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat: “Cal prendre consciència col·lectiva: les violències masclistes no són un problema privat, sinó que formen part de l’esfera pública i, per tant, ens interpel·len a totes i a tots. Per això cal continuar treballant en la sensibilització i en la prevenció, oferint eines i instruments que ens permetin identificar-les i abordar-les, amb l’objectiu final de la seva absoluta eliminació”.

Enguany el programa estarà format per una desena d’activitats divulgatives i reivindicatives amb el suport d’entitats del municipi com per exemple l’associació Noestasola; l’Ateneu Santcugatenc; l’UNIPAU; o Refugees Welcome. En paral·lel també s’han organitzat:

• Biblioteques de Sant Cugat: racó bibliogràfic de contes no sexistes i llibres sobre la prevenció de la violència
• Centres de primària: tallers de relacions igualitàries
• Centres de secundària: tallers de prevenció de les violències sexuals i per detectar relacions abusives en les primeres relacions de parella
• 3 exposicions: “Trossets de món” d’Ana M Roig; “Silencis. Les filles del masclisme” de Susana Malagon; i “Defensores del cos-territori”.

Campanya “Aquí dins hi posem les violències masclistes”

Amb aquest lema s’han vinilat 13 vehicles de recollida d’escombraries que, durant algunes setmanes, circularan per tots els carrers i els barris de la ciutat. Amb aquesta campanya es vol incidir en el rebuig absolut envers les violències masclistes.

“Silencis. Les filles del masclisme” de Susana Malagon

El programa d’activitats d’enguany s’ha obert amb l’exposició “Silencis”, que mostra retrats de dones, filles del masclisme. El seu lloc era la cuina, és per aquest motiu que el suport de la imatge són els draps que habitualment utilitzem en aquest espai. Un tros de roba que a més d’eixugar estris, també ha assecat més d’una llàgrima, fruit de la resignació i la mudesa del moment.
Ara, aquests draps es mostren com a testimonis del que s’ha viscut i on les dones que hi apareixen trenquen el seu silenci, donant-li la volta a l’objecte i utilitzant-lo com a eina d’apoderament femení, tot construint un discurs de fortalesa i llibertat.

L’exposició es podrà veure fins al 4 de desembre a la casa de Cultura.