Ciutat / Cultura

Neix Sant Cugat City of Film

18/10/2022
Comparteix aquesta notícia
L’Ajuntament presenta Sant Cugat City of Film 
Es tracta d’un servei per informar i assessorar les productores i agents audiovisuals sobre com i on fer rodatges al municipi
Sant Cugat, amb 82 espais, és la tercera ciutat del país amb més localitzacions per acollir rodatges després de Barcelona i Girona
Entre 2021 i 2022, la ciutat ha estat escenari de 101 rodatges. Alguns són propostes destacades de Netflix, Movistar+, TV3, l’Acadèmia del Cinema Català i l’ESCAC
Els agents, productores i centres acadèmics de l’audiovisual disposen d’una nova eina municipal que ofereix assessorament sobre els tràmits i espais per fer rodatges a la ciutat. Sant Cugat City of Film és un servei on els interessats poden demanar tota la informació de localitzacions i també gestionar sol·licituds i permisos de rodatge d’una manera més àgil i efectiva.
El nou servei estarà disponible al web de turisme, a visitsantcugat.cat/cityoffilm. En aquest apartat web, les productores trobaran acompanyament i assistència integral sobre tràmits, taxes, llistat de carrers, localitzacions i informació d’interès.
Sant Cugat, membre de Catalunya Film Commission, ofereix de moment 82 espais majoritàriament públics, i és la tercera ciutat del país amb més escenaris per rodar després de Barcelona (736) i Girona (100).  Una demostració clara que Sant Cugat és un escenari habitual de rodatges de cinema, televisió, publicitat o fotogràfics.
Entre 2021 i 2022, l’Ajuntament va fer 101 autoritzacions per fer rodatges de pel·lícules, curtmetratges, sèries, sessions fotogràfiques, anuncis publicitaris i programes de televisió i ràdio. La previsió és acabar l’any arribant a les 120 autoritzacions, el que suposaria una mitjana de 60 rodatges l’any. Darrerament, plataformes com Netflix i Movistar+ han desfilat per la ciutat, així com altres noms de la indústria audiovisual com TV3, l’ESCAC i l’Acadèmia del Cinema Català.
La presentació de Sant Cugat City of Film, a la finca de Torre Negra, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Mireia Ingla; la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona; i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell. L’acte ha servit per anunciar que de nou Sant Cugat tornarà a ser l’escenari de l’espot de la XV edició dels Premis Gaudí.
Mireia Ingla, alcaldessa: “Sant Cugat City of Film demostra que som pol d’atracció per a les productores. Som una ciutat escenari. L’entorn natural, els parcs, el patrimoni cultural… La qualitat de vida de Sant Cugat captiva el sector audiovisual a l’hora de realitzar els seus projectes. Això no només projecta Sant Cugat a nivell turístic, sinó també a nivell econòmic i comercial. Un interès que situa la ciutat com la tercera del país amb més localitzacions”.
Recentment, Sant Cugat ha acollit els rodatges dels films ‘Marlowe’ amb Liam Nesson i ‘Escanyapobres’ (TV3); i les sèries ‘El inocente’ (Netflix) i ‘Sin huellas’ (Amazon Prime Video).
Més enllà de donar servei als rodatges que tenen lloc al municipi, Sant Cugat City of Film vol esdevenir un servei de referència al món cinematogràfic.
Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “A més de difondre el territori i centralitzar la interlocució de tots els rodatges, l’Ajuntament vol tenir un paper actiu en la promoció del sector cinematogràfic i les seves iniciatives de caràcter local. A banda de promocionar els Premis Gaudí també volem col·laborar en projectes que portin el nom de Sant Cugat a les pantalles”
Dels rodatges que s’han fet el 2021 i el que portem del 2022 a Sant Cugat, el 10 % corresponen a sessions de fotografies, el 15 % programes de TV i ràdio, el 18 % a pel·lícules i sèries i el 57 % a reserves d’espais a la via pública per a publicitat, filmacions de recursos, estacionament i altres serveis audiovisuals.