Ciutat / Medi ambient

Les obres per instal·lar pantalles acústiques a l’AP-7/ B-30, a l’alçada de Mira-sol, comencen aquesta setmana

04/09/2023
Comparteix aquesta notícia

Les obres per instal·lar pantalles acústiques a l’AP-7/ B-30, a l’alçada de Mira-sol, comencen aquesta setmana

Els treballs tenen prevista una durada aproximada de quatre mesos

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha informat l’Ajuntament que aquesta setmana s’iniciaran les obres per instal·lar pantalles acústiques a l’AP-7 / B-30 al seu pas pel barri de Mira-sol amb l’objectiu de reduir el soroll que genera aquesta autopista.

Els treballs es realitzaran bàsicament en horari diürn, de 8h a 20h, i tenen prevista una durada aproximada de quatre mesos (la previsió de finalització és al mes de desembre de 2023).

La primera intervenció consistirà en una desbrossada d’un talús al c. Entroncament (al costat del pas per creuar l’autopista) per tal de facilitar l’accés a la maquinària de construcció dels pilons de les pantalles. Aquests treballs inicials tindran una durada prevista d’uns 15 dies i comportaran restringir la circulació per una part del c. Entroncament, tot i que el vial es mantindrà obert perquè es regularà el pas alternatiu de vehicles. Fora de l’horari de treball (de 20h a 08h) es preveu deixar el vial obert en els dos sentits.

També durant aquesta setmana, i en el mateix horari, s’han programat els treballs de desbrossada de la vegetació existent a la franja de darrere de la pantalla de formigó existent al c. Guadalajara.

Una vegada acabats aquests treballs inicials, a principis d’octubre les obres prosseguiran amb la construcció dels diversos pilons i pilars que aguantaran les pantalles acústiques.

Objectiu: reduir l’impacte acústic de l’autopista

Concretament, les noves pantalles per reduir soroll s’ubicaran a:

• Tram AP-7 entre els km 157,2 i 158,2: cobrirà els barris de Mas Gener i Can Cabassa (Mira-sol): aproximadament des del tram on es troba la urbanització Polis-alfa fins a la sortida de l’Hospital General. Les obres serviran per substituir i perllongar les actuals pantalles acústiques amb l’objectiu de millorar la seva eficiència. Es col·locaran noves pantalles d’entre 6 i 8 metres d’alçada, de tipus vegetal o plafó metàl·lic en funció del tram.

• Tram B-30 entre els km 0,6 i 2,3: cobrirà la zona de l’estany dels Alous (banda municipi de Rubí). Es col·locaran noves pantalles acústiques de 6 metres d’alçada de tipus metàl·lic.

Aquests treballs formen part d’un paquet d’intervencions de protecció acústica que es duran a terme a quatre carreteres de la província de Barcelona i que el ministeri ha adjudicat per un valor global de 4,9 milions d’euros finançats a través dels fons Next Generation de la UE.

Nous projectes d’apantallament

D’altra banda, està previst que el Ministeri encarregui la redacció de dos nous projectes d’apantallament a l’alçada de l’Hospital General i la Clínica Asepeyo. A petició de l’Ajuntament també s’inclouran estudis de sonometria per valorar la possibilitat de construir pantalles acústiques al tram de la B30 més proper a Valldoreix.