Ciutat

L’Ajuntament potencia els espais de convivència i per a vianants a la Floresta

15/02/2019
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament fa una clara aposta per la millora de l’espai públic i per potenciar les zones de convivència i amb prioritat per als vianants a la Floresta. Així ho ha posat en valor l’alcaldessa, Carmela Fortuny, que aquest matí ha visitat algunes de les actuacions que s’estan fent o s’iniciaran en breu en aquest barri.
Nou Espai i Casal Jove al Centre Social i Sanitari:

El projecte preveu tancar l’espai porxat que hi ha a sota del Centre Social i Sanitari per guanyar nous espais de trobada i per fer activitats per al jovent de la Floresta.

Això permetrà disposar de 332,17 m2 construïts que es dividiran en dos àmbits diferenciats:

• Espai Jove: per a nois i noies de 12 a 17 anys. Tindrà uns 130 m2 de superfície útil on hi haurà dos despatxos, una sala d’estudi i una aula audiovisual. També podrà tenir accés directe amb les sales de baix de l’edifici.
• Casal de Joves: per a joves d’entre 18 i 29 anys. La superfície útil serà de 126,5 m2 i disposarà d’una sala polivalent, dos tallers i una cambra de bany. L’accés es farà pel parc i totalment independent de la resta de l’edifici.

Per aprofitar al màxim els espais, també es preveu utilitzar l’interior dels grans pilars que configuren aquest espai porticat per destinar-los a usos sanitaris o de magatzem, entre d’altres.
El projecte està en fase de licitació per un pressupost d’uns 196.000€ i la previsió és que les obres puguin dur-se a terme durant el segon semestre d’aquest any. Un cop acabades, l’Espai Jove es podrà traslladar del seu emplaçament provisional, a la planta -1 del Centre Social i Sanitari, a la nova ubicació.
Itinerari per a vianants entre els carrers Canal de la Mànega i Consolat de Mar:

L’actuació, que es preveu que s’acabi a finals de març, té un doble objectiu: facilitar la mobilitat a peu en aquest sector i recuperar un espai fins ara en desús.
Amb aquesta voluntat, s’estan construint nous trams d’escales i de rampes que connectaran els carrers Canal de la Mànega i Consolat de Mar i donaran continuïtat al Parc de la Pineda de Saladrigues. També es preveu enjardinar el talús que delimita aquest espai per millorar la qualitat i el confort de la zona.

Aquestes obres, que està executant l’empresa Moix Serveis i Obres per un import de 179.250€, s’emmarquen en un projecte més ampli d’urbanització i ordenació de l’entorn de l’escola El Pinar per facilitar la mobilitat a la zona.

Reurbanització del carrer de Can Llobet

El carrer de Can Llobet, conegut com a Baixada de Can Llobet, es remodelarà per pacificar el trànsit i guanyar espai per a vianants i ciclistes.

El projecte, que actualment està en fase de licitació per un import de gairebé 263.500 €, preveu pavimentar tot el carrer amb plataforma única però amb paviments diferenciats: al centre hi haurà una franja d’asfalt per a la circulació de vehicles, i els laterals seran de llambordes per als vianants.

També està previst eliminar l’aparcament en cordó, renovar l’enllumenat, reordenar els serveis i posar nous elements de mobiliari urbà.

Remodelació de la plaça Miquel Olivella

Les obres de remodelació de la plaça Miquel Olivella han permès guanyar nous espais d’estada i de convivència, tal com es va acordar en el procés participatiu fet al barri per remodelar aquesta i altres places.

Concretament, s’han creat noves zones d’estada i miradors amb paviment asfàltic i de sauló, s’hi ha plantat arbres i arbustos i s’hi ha col·locat mobiliari urbà i una font. El projecte, emmarcat en la segona fase del Pla de Millora de la Floresta, ha costat 350.000 €.