Ciutat / Medi ambient

L’Ajuntament planta 900 nous arbres dins la campanya de renovació i millora de l’arbrat

18/01/2023
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament planta 900 nous arbres dins la campanya de renovació i millora de l’arbrat

La plantació d’arbres urbans permet enriquir el patrimoni verd de Sant Cugat i reforçar la qualitat de vida de la ciutadania

L’Ajuntament també inicia la 3a fase de millora de l’arbrat de la rambla del Celler

L’actual campanya de renovació i millora de l’arbrat urbà finalitzarà amb la plantació de 900 arbres urbans nous aquest hivern. Aquests se sumaran als 55.000 arbres urbans existents, dels quals aproximadament la meitat són als carrers (27.000) i la resta dins de parcs i equipaments. Aquest patrimoni permet:

• Millorar la qualitat de l’aire
• Regular la radiació solar, disminuir la temperatura (ombra a l’estiu) i augmentar la sensació de frescor (humitat relativa)
• Afavorir l’equilibri sensorial, emocional i psicològic de les persones
• Atenuar el soroll de l’espai públic
• Afavorir la biodiversitat

Als carrers, places, parcs i equipaments de la ciutat hi conviuen 170 espècies d’arbres diferents. La plantació de nous arbres segueix els següents criteris:

• Adaptació a les condicions climàtiques de l’entorn
• Evitar les espècies al·lergògenes i els arbres invasors
• Fomentar els arbres amb destacades floracions i fructificacions afavoridores de la microfauna
• Reposar i renovar els arbres envellits o malalts (una part d’aquests 900 nous arbres serà per fer aquesta reposició)
• Afavorir arbres que potenciïn el cromatisme durant els canvis estacionals i de floració

Millora paisatgística i de l’arbrat de la rambla del Celler

D’altra banda, el proper dilluns 23 de gener començaran els treballs per completar la millora paisatgística i de l’arbrat de la rambla del Celler (3a fase).

Aquests treballs, que afectaran 7.700 m2, amb una inversió de 350.000€, permetran substituir els arbres malmesos, malalts i envellits (uns 75 pollancres) i incorporar espècies noves que incrementin la biodiversitat de l’entorn i els espais d’ombra. S’actuarà a l’espai verd situat a l’encreuament amb l’avinguda de Francesc Macià, en el tram comprés entre els carrers de Sant Medir i Montserrat.

En aquest sentit, és previst plantar 105 arbres d’espècies com: zelkova, lledoner, freixe, xicranda, auró, til·ler, liquidàmbar, pomera de flor, àlbers etc. També s’incorporaran noves zones arbustives, s’aprofitarà per millorar el drenatge i s’incorporarà un sistema digitalitzat de reg per fer-lo més eficient i limitar el consum d’aigua.

Amb aquesta actuació finalitzarà la millora de l’espai verd de la rambla del Celler, després d’haver-se completat anteriorment la substitució de l’arbrat de la part central de la rambla (fases 1 i 2).