Ciutat / Esports

La reVolta 2023 formarà part del circuit de competicions internacionals de la UCI

03/10/2022
Comparteix aquesta notícia

La reVolta 2023 formarà part del circuit internacional de competicions

La Unió Ciclista Internacional n’oficialitza l’ascens a categoria 1.1

La reVolta, la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya que es disputa a Sant Cugat del Vallès, ha estat oficialitzada com a prova 1.1 per la Unió Ciclista Internacional (UCI), que ha fet oficial el calendari internacional per a la temporada 2023. La cursa està programada per al diumenge 30 d’abril de 2023.

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat: “Ens fa molta il·lusió i ens omple d’orgull que la reVolta, un projecte que ha crescut a Sant Cugat, faci aquest pas endavant cap a la internacionalització. La ciutat està fortament compromesa amb l’esport femení, la seva normalització i visibilitat, i per això volem que la reVolta i Sant Cugat mantinguin l’estret vincle que ens uneix durant molts anys.”

Amb la categoria internacional 1.1, la reVolta podrà comptar amb una participació més destacada, amb fins a un màxim de 7 equips UCI Women World Team, i sense limitació d’equips estrangers en la categoria UCI Women Continental Teams, a banda dels estatals.

Sant Cugat del Vallès tornarà a ser l’escenari de la sortida i l’arribada de la reVolta. Amb el suport de l’Ajuntament, la cursa fa un pas endavant en el seu creixement, sostingut des de la seva primera edició, l’any 2018.

Rubèn Peris, president de la Volta a Catalunya: “Seguim creixent i apostant pel ciclisme femení de forma sostenible i coherent, fent cada any un pas endavant. Al 2023 serem una prova encara més internacional i en un futur no molt llunyà, podrem aspirar a ser una cursa per etapes que es pot convertir en un referent tal com ho és la Volta Catalunya. Vull destacar la gran aposta de Sant Cugat per l’esport femení i en concret per la reVolta”

El palmarès de la reVolta en les seves tres edicions disputades comença a brillar amb noms propis, amb els triomfs de l’estatunidenca Lauren Stephens (2018, a Barcelona), actual corredora de l’EF Education-TIBCO-SVB, la noruega de Movistar Team Katrine Aalerud (2021, a Sant Cugat) i l’alemanya del Cofidis Women Team Clara Koppenburg, el passat mes de maig també a Sant Cugat.

Les dues darreres edicions de la reVolta s’han celebrat amb la categoria nacional de la RFEC 1.15.2, que han permès viure dues edicions magnífiques i emocionants, però amb el salt a la categoria internacional es podrà augmentar la competitivitat i la presència de més equips estrangers de màxima categoria, i a més, atorgarà punts UCI a les competidores.