Ciutat / Medi ambient

la Rambla del Celler i l’avinguda Cerdanyola es tallaran al trànsit els diumenges de 9 a 20h

18/06/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament implementa noves mesures de pacificació del trànsit per facilitar el distanciament entre la ciutadania i garantir la seva seguretat. D’aquesta manera, tots els diumenges, de 9.00 h del matí a 20.00 h de la tarda, es tallarà la circulació de vehicles en les següents vies del centre de la ciutat:

  • Rambla del Celler, tram entre plaça del Celler i carrer Francesc Moragas
  • Avinguda Cerdanyola, tram entre carrer Borrell i avinguda Torreblanca

La mesura forma part de la nova mobilitat que es vol consolidar a la ciutat i s’implementarà coincidint amb la posada en marxa de l’Anella de Mobilitat Verda.

Les obres d’adequació, que es van iniciar el 21 de maig, ja estan gairebé acabades i només queden finalitzar actuacions a l’avinguda de Lluís Companys i al carrer Àngel Guimerà.

En qüestió de dues setmanes, vianants i bicicletes ja podran circular amb seguretat al llarg dels 2 km que formen els carrils habilitats als carrers de Lluís Companys, Àngel Guimerà, Rambla de Ribatallada,  Pla del Vinyet, avinguda de Gràcia, Francesc Moragas i Rius i Taulet.

Es garanteix així que la ciutadania pugui moure’s de forma segura mantenint les distàncies recomanades i donant prioritat als desplaçaments a peu i als mitjans de transport sostenible.

José Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport “Farem talls puntuals de carrers perquè que la ciutadania pugui ocupar i gaudir de l’espai públic de la ciutat. Aquestes mesures reforcen la posada en marxa de l’Anella Verda, una prova pilot que va més enllà de garantir el distanciament físic i de potenciar una mobilitat alternativa i sostenible al centre. Volem ampliar aquest model a altres zones del nostre municipi i millorar la connexió ciclable amb altres barris i districtes”

Actuacions de l’Anella de Mobilitat Verda

  • Rbla. Ribatallada: s’ha reservat el carril dret de circulació per ampliar la vorera i tenir més espai i evitar conflictes amb les bicicletes del carril bici.
  • Pla del Vinyet: s’ha eliminat el carril del costat sud i s’hi ha creat un carril bici bidireccional per connectar el carril bici d’Av. Gràcia i Ribatallada amb la resta de Pla del Vinyet.
  • Av. Gràcia i Francesc Moragas entre Pla del Vinyet i Rbla. Celler: s’ha eliminat el carril d’estacionament i, en el seu lloc, s’ha inclòs el carril bici.
  • Francesc Moragas, entre Rbla. Celler i Quatre Cantons: s’ha eliminat el carril de circulació esquerra i s’hi ha creat un carril bici bidireccional.
  • Rius i Taulet, entre Quatre Cantons i Lluís Companys: en els trams que tenen aparcament s’ha eliminat l’aparcament i un dels dos carrils de circulació. En el seu lloc s’ha creat el carril bici bidireccional.
  • A Lluís Companys s’elimina el carril esquerre i en el seu lloc es crea un carril bici de pujada (en el sentit contrari dels vehicles). En el sentit de la marxa les bicicletes compartiran l’espai amb els vehicles a 30 km/h (en procés)
  • A la sortida del túnel de Lluís Millet s’obliga els vehicles a girar a la dreta cap a Villà. El carrer d’Àngel Guimerà queda amb un trànsit residual de veïns i es compartirà amb les bicicletes a 30km/h (pendent)

Prova pilot

La regidoria de Serveis Urbans posa a prova la nova mobilitat de l’Anella Verda i deixa la porta oberta a possibles modificacions. En aquest sentit, s’està estudiant el millor encaix de les zones de càrrega i descàrrega per a comerços, així com l’ampliació dels carrils bici per connectar amb altres zones, la pacificació del trànsit a la resta del municipi i la creació de més espais per a vianants.