Ciutat

El Club Muntanyenc dóna el tret de sortida a la Festa Major de Sant Cugat

27/06/2019
Comparteix aquesta notícia

El seguici i el pregó han marcat aquesta tarda l’inici de la Festa Major de Sant Cugat, que s’allargarà fins al diumenge 30 de juny. Enguany més de 160 activitats conformen la “festa grossa” de la ciutat.

El Club Muntanyenc, que aquest any ha complert el seu 75è aniversari, ha estat l’encarregat de fer el pregó. La lectura ha anat a càrrec d’Amalia Roig, coordinadora de la part Cultural del club i vicepresidenta; Clara Fernàndez, en representació dels joves i de la secció d’atletisme; i Nacho Gonzalvo, coordinador de la secció de Muntanya i sots-president del club.
Els pregoners han convidat a tots els santcugatencs i santcugatenques a la Festa Major: “A tot el poble i a la gent a la gresca convidem! El poble és la nostra estima i la vostra estima, la nostra veu i la vostra veu. El poble som tothom, el poble és tu i tu i tu”. També han posat en valor la transversalitat del club i la seva implicació en la ciutat: “En el Sant Cugat d’avui, aquí al carrer Sant Bertomeu, tenim la nostra seu. Bona tarda!, molt de gust! Passeu, passeu! Grans, petits i mitjans, de zero a cent anys. Dones i homes, muntanyencs i atletes, escaladors i poetes (…) L’important és Sant Cugat i el Muntanyenc implicat”.

El pregó també ha tingut un emotiu record pels presos polítics, especialment pel santcugatenc Raül Romeva: “Als que hi sou, als que no hi sou. Raül Romeva, i tots… Ell, ben content estaria de poder participar i amb nosaltres compartir aquesta Festa Major!”.

De la seva banda, l’alcaldessa Mireia Ingla ha animat als santcugatencs i santcugatenques a participar de la Festa i ha destacat els valors que encarnen el Club Muntanyenc: “una entitat que fa 75 anys que treballa per garantir la cohesió social d’aquesta ciutat fent que tothom se senti ciutadans de primera, els que han nascut aquí i els que han vingut a la ciutat fa poc”.

L’alcaldessa també ha subratllat que “estem orgullosos de la nostra Festa Major. I el que més orgullosos ens fa sentir és que és el resultat del compromís de gairebé 100 entitats que organitzen moltíssimes activitats diferents en espais també molt diversos. Aquesta ciutat és el que és gràcies a les seves entitats, gràcies a la gent que hi viu i aquest és el tresor més gran que tenim i mai hem de deixar perdre”.

Finalment Ingla ha remarcat que “són dies, de felicitat, alegria i si cal disbauxa. Però tot això deixarà de ser una festa si alguna dona, ni que només sigui una, pateix alguna agressió masclista. Crec que aquests dies tenim l’oportunitat de demostrar a arreu que a Sant Cugat no tolerarem ni una sola agressió i que aquí la gent sabem gaudir respectant tothom. Així que recordeu que només un SÍ ÉS UN SÍ. Estic convençuda que ho podem fer”. Per acabar, l’alcaldessa també ha demanat a la ciutadania anar en compte amb l’onada de calor i extremar les precaucions per evitar riscos amb el foc.

Ara la Festa Major continua amb més de 160 activitats, que ompliran de festa places i carrers de la ciutat, fins al diumenge 30 de juny. Recordeu que podeu seguir l’actualitat de la Festa a twitter (@FMSantCugat i @ajsantcugat) i rebre notificacions de canvis i alertes tot descarregant-vos l’APP de Festa Major.