Ajuntament / Ciutadania

Sant Cugat surt de l’armari ‘Orgullosa i diversa’

23/06/2020
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat celebra la setmana de l’orgull LGTBI+ del 22 al 28 de juny

Amb el lema ‘Sant Cugat, Orgullosa i diversa’, per primera vegada s’organitza una programació pròpia per visibilitzar el col·lectiu LGBTI+

S’han organitzat accions simbòliques per mostrar les diversitats afectives i de gènere,  celebrar la lluita històrica pels drets de les persones LGTBI+ i rebutjar la LGBTIfòbia

Sant Cugat fa un pas endavant en la defensa dels drets de les persones LGTBI+ i enguany presenta un programa d’activitats per visibilitzar aquest col·lectiu amb l’objectiu de mostrar les diversitats afectives i de gènere,  celebrar la lluita històrica pels drets de les persones LGTBI+ i rebutjar la LGTBIfòbia coincidint amb la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI+ (28 de juny).

Amb la coordinació del SAI LGBTI Sant Cugat i amb el lema ‘Sant Cugat, Orgullosa i diversa’ s’ha elaborat per primera vegada un programa específic per denunciar la discriminació del col·lectiu LGTBI+, reclamar la igualtat de drets i mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

Al llarg de la setmana (22-28 de juny) es faran diverses accions simbòliques. D’aquesta manera, cada dia es publicarà als perfils de xarxes socials del Servei d’Atenció Integral LGBTI de Sant Cugat (@sai_lgbti_stcugat) i de l’Ajuntament (@ajsantcugat) un curtmetratge amb temàtica LGTBI+ abordat des de diferents perspectives, infància, adolescència, edat adulta i 3a edat. Les produccions audiovisuals reflexionaran entorn de conceptes com el gènere, el cos, la identitat, l’amor i la diversitat.

Finalment el 28 de juny,  Dia de l’orgull LGTBI+, es publicarà un vídeo amb entrevistes a persones de la ciutat on es fa una reflexió sobre els drets, vivències i es visibilitza la necessitat de construir un Sant Cugat on la diversitat no sigui una anècdota sinó un valor central.

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials: “Per la visibilització i la normalització de la diversitat i l’orgull LGTBI+. Ens sumem a la campanya que la Generalitat ha impulsat i hem fet aquesta campanya de Sant Cugat, Orgullosa i diversa. Els elements de visualització són els bancs i els semàfors, tot i que entenem que això queda en l’àmbit simbòlic, però que és important fer accions de sensibilització i contra l’estigma i la LGTBIfòbia, que és el que estem treballant des del SAI”

Programació curtmetratges

  • 23/06 –Infantil: “Cua de sirena”

  • 24/06 –Infantil i adolescència – “Tyler”

  • 25/06 – Adolescència i trans – “Enmascarada”

  • 26/06 – Adults – “El mundo entero”

  • 27/06 – 3a edat – “Mai”

  • 28/06 Celebració Orgull

Presentació vídeo/entrevistes en col·laboració amb l’associació Lgtbisantcugat

Vídeo creat amb la finalitat de reflexionar i visibilitzar, opinions, vivències i mirades cap al

futur en diversitat sexual i de gènere a la nostra ciutat. Les ciutadanes de Sant Cugat es

mostren amb orgull i també parlen de la lluita pels drets LGBTI+.

Presentació vídeo campanya Xarxa SAI Catalunya.

Vídeo promogut pel servei central d’atenció a lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i

intersexuals de la Generalitat, per tal de visibilitzar tots els serveis SAI de Catalunya i el

compromís en contra la discriminació per qüestions d’identitat/expressió de gènere i/o

orientació afectiva.

La ciutat multicolor

La ciutat es vestirà de colors per reivindicar els drets LGTBI+ amb diverses accions que han rebut el suport de la regidoria de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport i Parcs i Jardins.

  • S’han pintat cinc bancs amb els colors de la bandera LGTBI+ als diferents districtes del municipi (Pla del Vinyet, Casa de Cultura, Casal de Mira-sol, Pl. De la Creu d’en Blau de les Planes, Pl. De l’Estació de La Floresta).
  • S’han canviat les figures dels semàfors per parelles diverses al Pla del Vinyet i Quatre cantons
  • S’il·luminarà amb llum multicolor la façana de l’Ajuntament (de divendres a diumenge).
  • La bandera LGTBI+ onejarà a la plaça de la Vila (26-28 juny)

José Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport: “Aquest any hem volgut visibilitzar el dia de l’orgull LGTBI amb els colors de l’arc de Sant Martí en diferents bancs de la nostra ciutat. Es poden veure els diferents bancs pintats pels districtes de Sant Cugat, així com un canvi en la senyalització d´alguns semàfors per reivindicar més visibilització per aquest col·lectiu”.

Des dels perfils del @sai_lgbti_stcugat es convidarà a les persones que es facin una foto a un dels bancs o dels semàfors i la comparteixi per les xarxes.