Ciutadania

Sant Cugat organitza una dotzena d’activitats per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans

02/12/2021
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament i les entitats que formen part de la Xarxa Solidària de Sant Cugat han organitzat una programació d’activitats per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre). La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, ha presentat el programa acompanyada de representants de les entitats Unipau, Amnistia, Pol·len Edicions i Audir.

El programa, que s’allargarà fins al 3 de gener, conté una dotzena d’activitats formades per conferències, taules rodones, xerrades, activitats de música, exposicions… el programa es pot consultar en aquest enllaç: https://santcugat.cat/programa/dia-internacional-drets-humans-2021.

Enguany com a aspecte més destacat es vol treballar el dret d’asil i els drets humans laborals, d’una banda, per sensibilitzar la ciutadania envers la realitat de les persones refugiades així com per promoure un consum més just i responsable que respecti els drets humans, vinculat a la campanya de Nadal. També s’ha dissenyat l’emblema “Sant Cugat, ciutat de drets” per mostrar el compromís de la ciutat amb aquests drets.

Gemma Aristoy, regidora de Ciutadania: “Sant Cugat vol refermar novament el seu compromís amb la defensa i promoció dels drets humans. I ho fem de la mà d’entitats per aconseguir fer arribar un missatge de reflexió i d’implicació a la societat per tal de garantir que aquests drets siguin una realitat arreu del món”.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Humans. Aquesta data, l’any 1948, es va signar la Declaració Universal dels Drets Humans.

Treballem per a una ciutat de drets

Des de 2013 l’Ajuntament participa del projecte pioner de Ciutats Defensores dels Drets Humans, amb altres institucions catalanes i municipis, per millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre la ciutadania de les ciutats participants. Des de novembre de 2017, Sant Cugat participa també del Programa Català de Defensors i Defensores de Drets Humans, de la Generalitat.

Així mateix, Sant Cugat compta també amb un ric teixit associatiu implicat en la promoció i defensa dels Drets Humans i amb la figura del Síndic Municipal de Greuges, que vetlla al municipi per la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals.