Ciutadania / Economia

Nou pla per impulsar la Formació Professional a la ciutat

18/11/2019
Comparteix aquesta notícia

 ‘Impuls de la formació per a la transformació’

La Tinenta d’alcaldia de Promoció econòmica i ocupació, Elena Vila, ha anunciat avui l’elaboració del Pla ‘Impuls de la formació per a la transformació’. El document, que actualment es troba en fase de diagnosi, té com a objectiu teixir una estratègia conjunta entre els diferents agents implicats per:

• Visualitzar les sortides professionals de l’FP
• Col·laborar i ajudar les empreses perquè trobin personal qualificat amb perfils 4.0
• Donar a conèixer una oferta formativa atractiva

La Tinenta d’alcaldia Elena Vila ha explicat que el treball es farà en xarxa amb els departaments de Promoció Econòmica, el departament d’Educació, els serveis territorials d’ensenyament i els instituts de la ciutat. En aquest sentit ha afegit que “l’FP és clau per al desenvolupament econòmic de Sant Cugat i per a la competitivitat de les empreses”, per això “el Govern fa una clara aposta per crear una oferta formativa potent, innovadora i dual i per un sistema integral que inclogui la formació professional i la formació ocupacional”
La Tinenta d’alcaldia ha fet l’anunci durant la visita que avui han fet a l’alumnat del grau mitjà de Cuina i Gastronomia de l’Institut de Formació Professional de Sant Cugat.

Benvinguda al nou grau mitjà de Cuina i Gastronomia

Aquest taller forma part, des d’aquest curs 2019-2020, de l’oferta formativa de l’Institut de Formació Professional. Hi ha un total de 26 alumnes inscrits que dividiran la seva preparació en dues etapes. El primer any es formaran al centre, on ja s’encarreguen de gestionar la seva cantina. L’any vinent faran pràctiques en diferents establiments del sector de la restauració.
La Tinenta d’alcaldia, Elena Vila, ha celebrat l’èxit d’aquesta oferta formativa i ha destacat l’àmplia demanda d’aquest tipus de perfil professional que rep el servei Sant Cugat Feina.
La regidora d’Educació Pilar Gorina també ha donat la benvinguda a l’alumnat d’aquest grau mitjà del què ha dit que és la base per “engrandir aquesta família”. Gorina ha afegit que Sant Cugat aposta per “més FP i de qualitat” perquè “els joves han de tenir opcions formatives diverses i de proximitat, i l’FP és una bona eina”

“El Rosetó de Sant Cugat”

El director de l’Institut d’FP Miquel Àngel Urrutia ha anunciat que a partir del 27 de novembre entra en funcionament ‘El Rosetó de Sant Cugat’ un nou restaurant ubicat dins de l’Institut que oferirà menús tots els dimecres i tindrà un aforament per a 30 comensals. Serà l’alumnat del curs de Cuina i Gastronomia qui s’encarregarà d’elaborar els dinars i de gestionar l’establiment.
L’Institut d’FP de Sant Cugat compta actualment amb 430 alumnes i ofereix 8 cicles formatius, cinc de grau mitjà i tres de grau superior. Tots ells en modalitat dual, és a dir que combinen la formació acadèmica al centre amb l’aprenentatge en una empresa, amb contracte laboral o beca depenent del curs.

Oferta formativa:

Grau mitjà
• Activitats comercials
• Atenció a persones en situació de dependència
• Cuina i gastronomia
• Gestió administrativa
• Instal·lacions de telecomunicacions

Grau Superior
• Administració i finances
• Educació infantil
• Sistemes de telecomunicacions i informàtics